Ungaria ar putea extinde gardul de la frontiera cu România, pentru a împiedica sosirea imigranţilor

Frontiera dintre Ungaria şi România ar putea fi închisă, dacă va fi necesar, pe un segment cuprins între graniţa comună cu Serbia şi oraşul Mezohegyes, situat în sud-estul teritoriului ungar, în apropierea graniţei române, a declarat joi un oficial ungar, citat de MTI.

1560 afișări
Imaginea articolului Ungaria ar putea extinde gardul de la frontiera cu România, pentru a împiedica sosirea imigranţilor

Ungaria ar putea extinde gardul de la frontiera cu România, pentru a împiedica sosirea imigranţilor (Imagine: Hepta/Mediafax Foto))

Există pericolul ca imigranţii să apară la frontiera româno-ungară, a declarat Janos Lazar, şeful Biroului guvernamental, în cadrul unui forum public desfăşurat la Mako, în sudul Ungariei.

Armata ungară are o forţă semnificativă staţionată în Hodmezovasarhely, unde au sosit de asemenea unităţi cehe şi slovace. Dacă va fi necesar, acestea pot construi un gard la frontieră într-un timp scurt, a precizat Lazar.

Oficialul a subliniat că Guvernul ungar va împiedica sosirea imigranţilor clandestini în zona Mako.

Autorităţile ungare şi-au anunţat în septembrie intenţia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara la 15 septembrie că "gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România şi să continue pe o distanţă rezonabilă dacă presiunea migraţiei se mută spre România".

Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniţei sârbe se termină în zona localităţii ungare Kübekháza, situată la frontiera cu România şi cu Serbia.

Oficialul ungar a precizat că Budapesta a informat deja Ministerul român de Externe despre planul de extindere a gardului metalic pe o distanţă de câţiva kilometri, dincolo de Râul Mureş, de-a lungul frontierei cu România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici