Ungaria cere Uniunii Europene să recunoască faptul că energia nucleară va ajuta la combaterea schimbărilor climatice

Guvernul de la Budapesta a transmis joi că are o serie de condiţii înainte de a putea aproba Acordul verde european, inclusiv cerând ca Blocul comunitar să recunoască faptul că energia nucleară va ajuta la combaterea schimbărilor climatice, potrivit agenţiei Reuters.

378 afișări
Imaginea articolului Ungaria cere Uniunii Europene să recunoască faptul că energia nucleară va ajuta la combaterea schimbărilor climatice

Ungaria a transmis că are o serie de condiţii înainte de a putea aproba Acordul verde european

Gergely Gulyas, şeful Cancelariei premierului Viktor Orban, a declarat Ungaria dorea garanţii UE că acest acord privind clima nu va conduce la creşterea preţurilor în sectoarele energiei şi alimentelor, iar costurile vor fi suportate de marii poluatori.

"Ungaria este de acord cu obiectivele ambiţioase stabilite de UE, dar nu putem semna un cec în alb", a spus Gulyas. "Obiectivele climatice din 2050 nu pot avea drept consecinţă creşterea preţurilor la alimente sau energie", a completat oficialul.

Gulyas a mai afirmat că Ungaria şi-a redus emisiile de carbon cu o treime din 1990 şi până astăzi, în pofdida creşterii economice accentuate şi îşi dezvoltă acum economia fără a-şi mări amprenta de carbon, dar alte ţări nu au fost la fel de prudente.

Oficialul a mai afirmat că producţia de carbon pe cap de locuitor a Ungariei este de 6,3 tone pe an şi este mult mai mică decât nivelul de aproximativ 11 tone în Germania şi Olanda şi 20 de tone în Statele Unite.

Atingerea obiectivelor de neutralitate climatică până în anul 2050 ar costa Ungaria 50 de trilioane de forinţi (165 miliarde de dolari), un preţ care ar fi prohibitiv pentru ţara sa, a adăugat Gulyas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici