Ungaria continuă să blocheze integrarea Ucrainei în NATO. Care este condiţia impusă de ministrul ungar de Externe

Ungaria va continua să blocheze lansarea procesului de integrare a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică până când vor fi restabilite drepturile lingvistice ale etnicilor maghiari din Transcarpatia, a afirmat miercuri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

4570 afișări
Imaginea articolului Ungaria continuă să blocheze integrarea Ucrainei în NATO. Care este condiţia impusă de ministrul ungar de Externe

Ungaria va bloca integrarea Ucrainei în NATO până la anularea legii lingvistice

Ungaria este interesată ca Ucraina să fie o naţiune stabilă, democratică şi sigură. Cu cât este mai puternică şi mai stabilă Ucraina, cu atât va fi mai bună situaţia etnicilor maghiari din Transcarpatia, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia de presă MTI.

Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost "încălcate grav" în mandatul fostului preşedinte, iar presiunile au continuat recent "în mod ascuns, cu asistenţa poliţiei secrete ucrainene", a subliniat Szijjarto.

Ungaria a transmis clar că va renunţa la blocarea admiterii Ucrainei în NATO doar dacă sunt restabilite drepturile etnicilor ungari din Transcarpatia la nivelul care era înaintea introducerii legii lingvistice ucrainene. "Nu cerem nimic suplimentar, nu cerem mai multe drepturi pentru etnicii maghiari, doar cele pe care le aveau", a insistat Szijjarto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ungaria,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici