Ungurii vor fi atraşi la cumpărături în România după viitoarea reducere a TVA la alimente

Ungurii urmează să fie atraşi la cumpărături în România după preconizata scădere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la 9% la produsele alimentare, a declarat un oficial de la Budapesta pentru ziarul Magyar Nemzet.

4189 afișări
Imaginea articolului Ungurii vor fi atraşi la cumpărături în România după viitoarea reducere a TVA la alimente

Ungurii vor fi atraşi la cumpărături în România după viitoarea reducere a TVA la alimente (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Secretarul-şef al Asociaţiei ungare pentru comerţ OKSZ Gyorgy Vamos a declarat pentru publicaţie că numeroase familii din Ungaria care trăiesc în zona de frontieră urmează să îşi facă cumpărăturile în România în viitor.

Fluctuaţia ratei de schimb şi preţul combustibililor ar urma să influenţeze, de asemenea, cumpărăturile peste frontieră, a apreciat Vamos.

După ce TVA va fi redusă în România la echivalentul a o treime din cele 27 de procente cât este taxa pentru cele mai multe produse din Ungaria, tot mai multe familii de unguri vor fi atrase de cealaltă parte a frontierei, contribuind astfel la bugetul României şi nu al Ungariei, a subliniat oficialul ungur.

Vamos a subliniat însă că sistemul online al caselor de marcat şi controlul electronic al transportului de mărfuri în vigoare în Ungaria vor împiedica apariţia unei pieţe negre alimentare în Ungaria.

Ministrul ungur al Economiei Mihaly Varga a declarat vineri pentru publicaţie că Guvernul examinează o posibilă reducere a TVA la anumite produse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici