Ursula von der Leyen se declară profund îngrijorată de situaţia lui Navalnîi şi cere acces imediat la îngrijiri medicale pentru dizidentul rus

Figurina centrală a opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, ar trebui să primească imediat acces la îngrijiri medicale adecvate, a declarat duminică preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe fondul unor rapoarte că starea sa de sănătate sa deteriorat brusc.

166 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen se declară profund îngrijorată de situaţia lui Navalnîi şi cere acces imediat la îngrijiri medicale pentru dizidentul rus

Ursula von der Leyen se declară profund îngrijorată de situaţia lui Navalnîi şi cere acces imediat la îngrijiri medicale pentru dizidentul rus

„Sunt profund îngrijorată de sănătatea lui Alexei Navalnîi. El trebuie să primească imediat acces la tratament medical adecvat. UE continuă să solicite eliberarea sa imediată şi necondiţionată”, a spus von der Leyen pe Twitter.

CITEŞTE AICI Avertismentul medicilor: Alexei Navalnîi ar putea muri în orice moment/ Criticul lui Putin ar avea nevoie de terapie intensivă

Navalnîi a solicitat în mod repetat accesul la îngrijiri medicale, dar a fost refuzat de oficialii din închisoare, determinându-l să înceapă o grevă a foamei în urmă cu trei săptămâni. El a fost închis la est de Moscova după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat pentru otrăvire cu Novichok - un atac pentru care i-a învinuit pe agenţii ruşi, acuzaţie pe care Kremlinul a negat-o.

Echipa lui Navalnîi a declarat că miercuri este planificat un protest la nivel naţional pentru a evidenţia situaţia.

Diplomatul şef al UE, Josep Borrell, a mai spus într-o declaraţie duminică că Navalnîi ar trebui să aibă „acces imediat la profesioniştii din domeniul medical în care are încredere”, adăugând că problema va fi discutată luni în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai blocului.

"Cazul Navalnîi nu este un incident izolat, ci confirmă un model negativ al unui spaţiu în scădere pentru opoziţie, societatea civilă şi vocile independente din Federaţia Rusă", a spus Borrell.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică că Moscova a fost avertizată că vor exista repercusiuni dacă Navalny va muri în custodie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici