Vacanţă în vremea pandemiei. Un avion privat cu 10 oameni care voiau să meargă la Cannes a fost întors din drum de autorităţile franceze. În aeronavă se afla şi un român

Un avion privat în care se aflau 10 persoane a fost întors din drum de autorităţile franceze. Pasagerii, şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani şi trei femei care aveau „în jur de 25 de ani”, doreau să meargă la Cannes, relatează CNN.

4181 afișări
Imaginea articolului Vacanţă în vremea pandemiei. Un avion privat cu 10 oameni care voiau să meargă la Cannes a fost întors din drum de autorităţile franceze. În aeronavă se afla şi un român

Vacanţă în vremea pandemiei. Un avion privat cu 10 oameni care voiau să meargă la Cannes a fost întors din drum de autorităţile franceze. În aeronavă se afla şi un român

Potrivit CNN,  Poliţia de frontieră franceză a fost anunţată pe 4 aprilie de Aeroportul Marseille Provence că o companie engleză dorea să opereze un zbor privat de la Londra la Marsilia, transportând 10 pasageri de naţionalitate croată, franceză, germană, română şi ucraineană. Pasagerii, şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani şi trei femei care erau „în jur de 25 de ani”, se îndreptau spre Cannes. Poliţia de frontieră a informat aeroportul că tuturor, cu excepţia cetăţenilor francezi (doi bărbaţi şi o femeie), li se va refuza intrarea în ţară, însă zborul a aterizat în jurul orei locale 15:00, informează sursa citată.
 
Călătoria a fost organizată de o cetăţean croată care lucrează în imobiliare şi finanţe, a declarat un oficial al Poliţiei de Frontieră, adăugând că bărbatul a închiriat avionul şi trei elicoptere, precum şi o vilă la Cannes. Acesta le-a spus autorităţilor că are „foarte mulţi bani” şi a vrut „să plătească doar o amendă şi să meargă la Cannes”, a declarat oficialul pentru CNN.
 
Celor şapte străini li s-a refuzat intrarea în Franţa de către Poliţia de frontieră, iar nouă pasageri s-au întors la Londra, inclusiv cei trei cetăţeni francezi, în timp ce un pasager ucrainean a închiriat un avion şi a plecat spre Berlin, au anunţat autorităţile, care au menţionat şi că nici pasagerii nici membrii echipajului nu au putut fi amendaţi deoarece nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul Franţei.
 
Franţa este blocată la nivel naţional pentru a preveni răspândirea coronavirusului, iar străinii care intră pe teritoriul francez trebuie să aibă un „motiv esenţial” pentru a face acest lucru în conformitate cu normele de urgenţă, cum ar fi personalul medical sau persoane care transportă echipamente medicale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici