Vicecancelarul german, critici dure la adresa Angelei Merkel: Austeritatea, parţial responsabilă pentru ascensiunea FN în Franţa

Politicile de austeritate promovate la nivel european de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, sunt parţial responsabile pentru ascensiunea extremei-dreapta în Franţa, a afirmat vicecancelarul social-democrat german Sigmar Gabriel.

929 afișări
Imaginea articolului Vicecancelarul german, critici dure la adresa Angelei Merkel: Austeritatea, parţial responsabilă pentru ascensiunea FN în Franţa

Vicecancelarul german, critici dure la adresa Angelei Merkel: Austeritatea, parţial responsabilă pentru ascensiunea FN în Franţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"În Franţa, un leagăn al democraţiei, Frontul Naţional (FN) a făcut campanie sub sloganul «naţional şi social», devenind primul partid al ţării", a declarat Gabriel.

"Angela Merkel şi politica sa de ortodoxie bugetară au o parte din responsabilitate pentru ascensiunea extremismului. Am avertizat-o pe Angela Merkel să nu dicteze politici de austeritate Franţei. Dacă m-ar fi ascultat, nu am fi ajuns la rezultatul de acum", a adăugat liderul social-democrat german.

"Nimic nu va avea pentru Germania un cost mai mare decât victoriile electorale ale Frontului Naţional", a subliniat vicecancelarul german.

Frontul Naţional, o formaţiune de extremă-dreapta, a obţinut o victorie parţială în scrutinul regional din Franţa, pe fondul indignării faţă de criza imigranţilor extracomunitari, faţă de atentatele islamiste de la Paris şi în contextul problemelor economice şi sociale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici