Vicepremier: Gazprom livrează Moldovei doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure

Gazprom livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea de gaze pe care s-a obligat să o asigure, a anunţat marţi vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale de la Chişinău.

219 afișări
Imaginea articolului Vicepremier: Gazprom livrează Moldovei doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure

Vicepremier: Gazprom livrează Moldovei doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure

„Gazprom încalcă contractul semnat şi livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure. Republica Moldova plăteşte pentru gaz. Gazprom are obligaţia să ni-l livreze. Transportarea şi rezervarea cantităţilor necesare, conform contractului, este responsabilitatea Gazprom”, a scris marţi pe Facebook Andrei Spînu.

Acesta susţine că Republica Moldova a achitat mereu plata pentru gaz, inclusiv în avans, iar micile întârzieri la plată sunt cauzate de creşterea imensă a preţului la gaze naturale.

„Datoria faţă de Gazprom poate fi evaluată doar de un audit independent. Interesul Republicii Moldova este să achite sume corecte şi reale. Republica Moldova nu va achita datorii care nu-i aparţin. Regretăm că Gazprom încalcă propriile angajamente şi caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă”, a adăugat ministrul.

Reprezentanţii companiei ruseşti Gazprom ar putea întrerupe livrările de gaze către Republica Moldova dacă nu se fac plăţi în următoarele zece zile, potrivit SkyNews. Gigantul energetic a anunţat că ar putea întrerupe livrările dacă ţara nu îşi îndeplineşte obligaţiile de plată până la 20 octombrie.

De asemenea, Gazprom şi-a rezervat dreptul de a anula în orice moment contractul de furnizare de gaze cu Moldova din cauza datoriilor istorice ale acesteia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gazprom,
moldova,
gaz

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici