VIDEO Un mort şi doi răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni în oraşul german Heidelberg/ Autorul atacului ar fi un individ cu probleme psihice

O persoană a murit şi alte două au fost rănite, după ce un individ a intrat cu maşina în pietonii aflaţi într-o piaţă din centrul oraşului german Heidelberg, autorul incidentului fiind ulterior împuşcat de poliţişti în timp ce încerca să fugă de la locul faptei, a anunţat Poliţia, potrivit AP. Autorităţile suspectează că autorul atacului ar avea probleme psihice.

3985 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un mort şi doi răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni în oraşul german Heidelberg/ Autorul atacului ar fi un individ cu probleme psihice

VIDEO Cel puţin trei răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni în oraşul german Heidelberg (Imagine: sputniknews.com)

UPDATE 22:30 Una dintre persoanele rănite în atacul din Germania a decedat;autorul, un german de 35 de ani

Una dintre persoanele rănite în atacul comis sâmbătă în orăşelul german Heidelberg a decedat, anunţă poliţia regională, precizând că autorul este un german în vârstă de 35 de ani.

Victima care a decedat este un bărbat în vârstă de 73 de ani care fusese rănit grav în atacul intenţionat cu maşină din Heidelberg.

Celelalte două persoane rănite nu sunt în stare gravă, fiind un bărbat din Austria în vârstă de 32 de ani şi o femeie din Bosnia-Herţegovina de 29 de ani.

Autorul atacului este un cetăţean german în vârstă de 35 de ani care, aparent, nu ar avea legături cu organizaţii teroriste.

UPDATE 21:05 Autorul atacului din Germania ar fi un individ cu probleme psihice - surse

 Autorităţile suspectează că bărbatul care a lovit un grup de persoane într-o zonă pietonală din oraşul german Heidelberg ar avea probleme psihice, deocamdată neexistând indicii că incidentul ar avea caracter terorist, afirmă surse din cadrul anchetei citate de revista Bild.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază în zona Pieţei Bismarck din orăşelul Heidelberg, în apropiere de Stuttgart.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, un individ a intrat intenţionat cu un autoturism închiriat într-o zonă pietonală, unde a lovit un grup de oameni.

Trei persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă. La rândul său, autorul atacului a încercat să fugă, dar a fost împuşcat de agenţi de poliţie pentru că a refuzat să arunce un cuţit pe care îl avea asupra sa. Individul este şi el în stare gravă, fiind plasat în arest preventiv.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de revista Bild, bărbatul, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, ar suferi de probleme psihice.

Poliţia a confirmat că trei persoane au fost rănite în atac şi că cercetează circumstanţele producerii incidentului.

Pe 19 decembrie 2016, un terorist a intrat intenţionat cu un camion furat într-un târg de Crăciun din Berlin, omorând 11 persoane. Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cel puţin trei răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni în oraşul german Heidelberg

Una dintre victime a suferit răni serioase, a declarat Anne Baas, un purtător de cuvânt al Poliţiei.

După ce a intrat cu maşina în mulţime, bărbatul, despre care se crede că avea asupra lui un cuţit, a părăsit maşina închiriată şi a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost interceptat de o patrulă a poliţiei şi a fost împuşcat de un ofiţer după ce a refuzat să se oprească, fiind ulterior transportat la spital, potrivit lui Norbert Schaetzle, un alt purtător de cuvânt al poliţiei.

Oficialul a mai declarat că nu există suspiciuni că bărbatul ar avea legături cu terorismul şi se pare că ar fi acţionat de unul singur.

Schaetzle a mai adăugat că nu poate confirma informaţiile din presă potrivit cărora bărbatul ar suferi de probleme psihice.

Momentan nu există informaţii despre posibilele motive ale atacatorului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici