VIDEO Donald Trump încearcă să obţină susţinerea liderilor islamici din Arabia Saudită. Cum a dansat şeful de la Casa Albă şi staff-ul său dansul ceremonial cu sabia

Preşedintele american Donald Trump, aflat în Arabia Saudită, ar putea sublinia nevoia de a se confrunta cu extremismul în Islam în timpul discursului său de duminică, în faţa liderilor din regiune. Un moment inedit, sâmbătă, a fost dansul liderului de la Casa Albă, la ardah, dans ceremonial cu sabia, alături de oficialităţile saudite.

4986 afișări
Imaginea articolului VIDEO Donald Trump încearcă să obţină susţinerea liderilor islamici din Arabia Saudită. Cum a dansat şeful de la Casa Albă şi staff-ul său dansul ceremonial cu sabia

VIDEO Donald Trump încearcă să obţină susţinerea liderilor islamici din Arabia Saudită. Cum a dansat şeful de la Casa Albă şi staff-ul său dansul ceremonial cu sabia

Se aşteaptă ca şeful de la Casa Alba să încerce să obţină sprijinul pentru lupta SUA împotriva militanţilor organizaţiei Stat Islamic, transmite BBC.

Sâmbătă, SUA au semnat tranzacţii comerciale de 350 de miliarde de dolari cu Arabia Saudită, acord care include cel mai mare acord de arme din istoria Statelor Unite. Secretarul de stat Rex Tillerson a punctat că tranzacţia are drept scop să contracareze influenţa "dăunătoare" a Iranului, rivalul Arabiei Saudite.

Dar vizita preşedintelui american este umbrită de scandalul din Statele Unite privind implicarea sa în înlăturarea şefului FBI James Comey.

Dansul ceremonia cu sabia

Donald Trump şi alţi oficiali ai Casei Albe au participat, sâmbătă, în prima zi a vizitei sale oficiale, în faţa Palatului Murabba, la un dans ceremonial cu sabie, relatează CNN.

În imaginile prezentat de televiziuni, se observă cum secretarul de stat Rex Tillerson şi secretarul de comerţ Wilbur Ross, dansează cu săbiile pe umăr. Trump, înconjurat de oficialităţi saudite, se zâmbeşte, în timp ce strategul şef al Casei Albe Steve Bannon, şeful echipei Reince Priebus şi consilierul economic Gary Cohn apar mai rezervaţi în mişcări.

Dansul tradiţional al bărbaţilor cu sabia este cunoscut sub numele de ardah, potrivit Ambasadei Saudite din Statele Unite. Spectacolul combină dansul, tamburul şi poezia şi se marchează momente importante, cum sunt sărbătorile religioase sau nunţile, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite .

Şi alţi lideri mondiali au participat, în mod similar, la ardah. Prinţul William a îmbrăcat haine tradiţionale şi a purtat sabie în cadrul turneului său în Orientul Mijlociu în 2014, iar fostul preşedinte american George W. Bush a participat şi el la ceremonie, în 2008.

Discurs de campanie vs. discursul din Arabia Saudită 

Donald Trump a provocat controverse în timpul campaniei sale, cerând ca musulmanilor să fie interzis temporar dreptul de a intra pe teritoriul Statele Unite, din motive de securitate naţională.  Legislaţia care vizează interdicţia pentru mai multe multe ţări cu majoritate musulmană este blocată de instanţele americane.

Potrivit CNN, acelaşi om care a scris interdicţia de călătorie - consilierul Ştefan Miller - a scris discursul lu Trump despre Islam.
Donald Trump a făcut o serie de comentarii controversate despre Islam, sugerând că ar putea crea o bază de date cu toţi musulmanii din SUA, legând religia de violenţă.

Mai mult, el a criticat alţi politicieni că nu ar fi folosit expresia "terorismul radical islamic" - o expresie care, potrivit consilierilor citaţi în mass-media americane, nu va fi prezentată în discursul rostit în Arabia Saudită. 

Donald Trump a început primul turneu ca preşedinte al Statelor Unite în Arabia Saudită, urmând să meargă în Israel şi în Palestina, după care va participa la summitul NATO de la Bruxelles. Trump va face apoi o vizită în Italia, la Vatican şi în Sicilia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici