VIDEO Imagini spectaculoase în Indonezia. Un râu de lavă s-a format după erupţia vulcanului Merapi

  • Cel mai activ vulcan din Indonezia a erupt miercuri, un râu de lavă curgea pe o suprafaţă de 1.500 de metri.
  • Este cel mai mare flux de lavă al Vulcanului Merapi, de când autorităţile au ridicat nivelul de pericol în noiembrie, a declarat Hanik Humaida, şeful Centrului de Vulcanologie şi Atenţionare a Pericolelor Geologice din Yogyakarta.
1996 afișări

Autorităţile au evacuat în noiembrie aproape 2.000 de oameni care locuiau în zona vulcanului în districtele Magelang şi Sleman de pe insula Java, dar majoritatea s-au întors de atunci, relatează AP.

Alerta a fost ridicată la al doilea cel mai înalt nivel, iar autorităţile le-au spus oamenilor să rămână în afara zonei de pericol de 5 kilometri din jurul craterului, pe măsură ce administraţiile locale din provinciile Java centrală şi Yogyakarta monitorizează îndeaproape situaţia.

Vulcanul are 2.968 metri şi se află pe insula dens populată Java şi în apropierea oraşului antic Yogyakarta. Este cel mai activ dintre zeci de vulcani indonezieni şi a erupt în mod repetat.

Ultima erupţie majoră a lui Merapi din 2010 a ucis 347 de persoane.

Indonezia, un arhipelag de 270 de milioane de oameni, este predispusă la cutremure şi activităţi vulcanice, deoarece se află de-a lungul „Inelului de Foc” al Pacificului, o serie de linii de falii seismice în jurul oceanului în formă de potcoavă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici