Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump. Cei doi vor participa la conferinţa conservatorilor americani

Fostul preşedinte Donald Trump l-a primit pe premierul ungar Viktor Orban la unul dintre resorturile sale de golf de lux, la doar o săptămână după ce liderul central-european a făcut remarci care au fost comparate cu retorica nazistă.

1095 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump. Cei doi vor participa la conferinţa conservatorilor americani

Sursa foto: Twitter Taylor Budowich

Trump a publicat o declaraţie în care a spus că a fost "grozav să petrec timp cu prietenul meu" şi că cei doi au sărbătorit, de asemenea, victoria electorală a lui Orban din aprilie, în care Trump l-a susţinut, potrivit Bloomberg.

Ambii politicieni sunt programaţi să se adreseze Conferinţei de acţiune politică conservatoare(CPAC) din Dallas la sfârşitul acestei săptămâni. Orban se va adresa adunării joi după-amiază, iar Trump urmează să ţină un discurs de închidere sâmbătă.

Prezenţa lui Orban a stârnit însă critici şi consternare în urma unui discurs din 23 iulie din România, de la Băile Tuşnad, în care a spus că vrea să împiedice ca Ungaria să devină o ţară "de rasă mixtă" şi a denunţat un "potop" de migranţi "impuşi" în ţară.

Zsuzsanna Hegedus, care este evreică şi este un aliat şi consilier de lungă durată al lui Orban, a demisionat după acest discurs.

Într-o scrisoare publicată de site-ul de ştiri hvg.hu, Hegedus a scris: "Nu ştiu cum de nu aţi observat că discursul pe care l-aţi ţinut este un text pur nazist demn de Joseph Goebbels", făcând referire la propagandistul şef al lui Adolf Hitler.  Orban a respins acuzaţia, afirmând că guvernul său are "o politică de toleranţă zero faţă de antisemitism şi rasism".

Unii conservatori americani au fost atraşi de mult timp de Orban şi de ceea ce el a numit "marca noastră de politică creştin-democrată, conservatoare şi patriotică". În luna mai, el a vorbit la primul eveniment al CPAC din Ungaria. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici