Vizită istorică în Myanmar a lui Barack Obama

Preşedintele american reales Barack Obama va merge în Myanmar în zece zile pentru o vizită istorică în cursul căreia se va întâlni cu preşedintele Thein Sein şi opozana Aung San Suu Kyi, a anunţat joi Casa Albă.

197 afișări
Imaginea articolului Vizită istorică în Myanmar a lui Barack Obama

Vizită istorică în Myanmar a lui Barack Obama (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

În cursul vizitei sale în regiune, începând cu 17 noiembrie, Obama va merge în Thailanda şi la Summitul Asiei de Est, în Combodgia. Un oficial guvernamental birman a anunţat încă de miercuri sosirea lui Barack Obama.

În timpul escalei sale de câteve ore în Myanmar, Obama va prezenta susţinerea administraţiei sale pentru reformele democratice în curs în această ţară.

În Thailanda, el se va întâlni cu premierul Yingluck Shinawatra. Cei doi oficiali vor sărbători, cu această ocazie, 180 de relaţii diplomatice între ţările lor.

Ulterior, la Summitul Asiei de Est, preşedintele american va avea discuţii bilaterale cu liderii din regiune, potrivit Casei Albe.

La începutul celui de-al doilea mandat, Obama se va îndrepta mai mult spre politica externă după ce s-a concentrat în ultimele luni pe campania prezidenţială la încheirea căreia l-a învins pe republicanul Mitt Romney.

Obama a decis prima dată în 2009 să redeschidă dialogul cu junta aflată la putere în Myanmar, în speranţa că o va convinge să pună în aplicare reforme. De atunci, militarii au cedat loc în martie 2011 unui regim format din foşti generali care au multiplicat reformele şi au schimbat ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici