Vizita lui Barroso impune restricţii de circulaţie şi verificări în capitala Moldovei

Ministrul moldovean de Interne le recomandă locuitorilor capitalei să-şi lase maşinile acasă şi să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în timpul vizitei în R.Moldova a preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso care se va desfăşura între 29-30 noiembrie.

227 afișări
Imaginea articolului Vizita lui Barroso impune restricţii de circulaţie şi verificări în capitala Moldovei

Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cetăţenii din zona aeroportului vor fi verificaţi de poliţişti. Toate aceste acţiuni au scopul de a asigura ordinea publică", a precizat ministrul de Interne Dorin Recean. El le-a recomandat, de asemenea, deţinătorilor de arme să renunţe la ele pentru două zile, dacă nu vor să fie pedepsiţi, relatează PRO TV Chişinău.

Pentru moment, traseul pe care se va deplasa delegaţia lui Barroso este ţinut secret, dar Ministerul de Interne a făcut mai multe recomandări pentru zilele de 29 şi 30 noiembrie.

Astfel, restricţiile de circulaţie instituite în centrul Chişinăului vor fi valabile atât pentru pietoni, cât şi pentru automobile, iar cetăţenilor din afara capitalei li se recomandă să îşi reprogramezele eventualele vizite stabilite pentru joi seara sau vineri.

Persoanelor care fac naveta în centrul Chişinăului cu automobilul personal li se recomandă să plece mai devreme, joi seara, iar vineri să aleagă transportul în comun.

De asemenea, este interzisă parcarea neregulamentară a autovehiculelor sau parcarea lor pe arterele principale ale oraşului.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 29-30 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici