Vladimir Putin a discutat la telefon cu Benjamin Netanyahu despre situaţia din Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o convorbire la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre situaţia din Siria, unde Israelul a desfăşurat mai multe raiduri, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

511 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a discutat la telefon cu Benjamin Netanyahu despre situaţia din Siria

Vladimir Putin, Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ei au discutat despre situaţia din regiune, situaţia din Siria", a declarat Peskov, citat de agenţiile ruse.

El nu a oferit mai multe detalii despre convorbirea telefonică a celor doi lideri.

Anterior, Ministerul rus de Externe s-a declarat "foarte îngrijorat" de raidurile israeliene desfăşurate în apropiere de Damasc, apreciind că acestea ar putea provoca o escaladare a tensiunilor în regiune.

"O intensificare a confruntării armate creşte considerabil riscul apariţiei unor focare de tensiune" în ţările vecine Siriei, în special în Liban, a declarat diplomaţia rusă într-un comunicat.

Israelul a desfăşurat, vineri şi duminică, două raiduri în Siria, afirmând că vrea să împiedice un transfer de arme către mişcarea libaneză Hezbollah, aliată a Damascului şi Teheranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici