Vladimir Putin i-a oferit o armă Kalaşnikov omologului său egiptean, cu ocazia unei vizite la Cairo

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care efectuează o vizită în Egipt, i-a oferit o armă Kalaşnikov omologului său egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, cu care a mers la Opera din Cairo, apoi au luat cina împreună, relatează The Independent în ediţia electronică.

933 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin i-a oferit o armă Kalaşnikov omologului său egiptean, cu ocazia unei vizite la Cairo

Vladimir Putin i-a oferit o armă Kalaşnikov omologului său egiptean, cu ocazia unei vizite la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul rus se află într-o vizită oficială în Egipt alături de câţiva oficiali ruşi de rang înalt, în condiţiile în care cele două ţări încearcă să arate că nici una dintre ele nu cedează în faţa Occidentului.

Putin a fost întâmpinat luni seara pe aeroportul din capitala egipteană chiar de al-Sisi, pe covorul roşu, flancat de soldaţi, după care cei doi preşedinţi au mers la Opera din Cairo, unde au urmărit fragmente din Lacul Lebedelor şi Aida. Ulterior, cei doi preşedinţi au luat cina împreună, înconjuraţi de numeroşi oficiali.

Preşedintele egiptean a primit în dar o armă Kalaşnikov AK-47 de la omologul său rus, un cadou care ar putea anunţa semnarea unui acord în valoare de 3,5 miliarde de dolari prin care Rusia să furnizeze armament Egiptului.

De asemenea, cei doi preşedinţi ar putea încheia un nou acord comercial şi ar urma să pună bazele unui tratat antiterorist între Rusia şi Egipt. În condiţiile în care Moscova este vizată de sancţiuni din partea statelor occidentale, care o acuză de implicare în conflictul din estul Ucrainei, Egiptul s-a oferit să crească exporturile agricole în Rusia cu 30 de procente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici