Washingtonul îndeamnă Europa să verifice atent fiecare refugiat. În SUA, procedura durează doi ani

Un oficial din Departamentul de Stat american a îndemnat ţările europene care se confruntă în prezent cu un val de refugiaţi să analizeze cu atenţie fiecare caz, explicând că în Statele Unite întregul proces de sortare şi procesare, până la mutarea în ţară, durează până la doi ani.

898 afișări
Imaginea articolului Washingtonul îndeamnă Europa să verifice atent fiecare refugiat. În SUA, procedura durează doi ani

Washingtonul îndeamnă Europa să verifice atent fiecare refugiat. În SUA, procedura durează doi ani (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Aproximativ 1.900 de refugiaţi sirieni au fost admişi în Statele Unite de la izbucnirea conflictului în Siria, iar în următoarele 12 luni vor fi primiţi încă cel puţin 10.000, a declarat, marţi, la New York, Anne Richard, Asistenta Secretarului pentru Biroul Populaţiei, Refugiaţi şi Migraţie din Departamentul de Stat american.

Oficialul american a adăugat că primirea solicitărilor de emigrare în SUA cu statut de refugiat se face în centrele pentru refugiaţi din afara graniţelor SUA, cel mai adesea cei care aplică au o recomandare primită din partea UNHCR (Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi) sau a altor organizaţii umanitare, după care sunt intervievaţi de funcţionari din cadrul Departamentului de Securitate Internă (DHS), apoi sunt transportaţi în Statele Unite şi alocaţi pe regiuni geografice. Întregul proces de sortare şi procesare până la strămutarea în Statele Unite durează până la doi ani, pentru fiecare caz.

"Uneori, refugiaţii nu au documente asupra lor… dar, de obicei, în Orientul Mijlociu, au un fel de act de identitate sau carnet de raţii zilnice, care se dă la fiecare familie", a precizat Anne Richard. Solicitanţii sunt intervievaţi de funcţionari din cadrul DHS, care se deplaseaza la fiecare câteva luni în centrele de refugiaţi, pentru a-i sorta. "Şi acolo, fiecare cu povestea lui". Ea a explicat că funcţionarii încearcă să verifice şi coroboreze informaţiile oferite de solicitanţi, cu întrebări specifice şi la obiect.

Anne Richard a îndemnat ţările europene care se confruntă în prezent cu un val de refugiaţi să analizeze cu atenţie fiecare caz, "folosind tehnici şi practici umane şi să-i primească pe oameni cum se cuvine". Dacă se constată că printre refugiaţi sunt şi persoane care doresc să emigreze din motive economice sau de altă natură "aceştia nu se bucură de aceeaşi protecţie ca cei care fug de persecuţie şi război, potrivit convenţiilor în vigoare" şi "este perfect legitim să fie trimişi înapoi de unde au venit, în conformitate cu dreptul internaţional", a adăugat ea.

Potrivit estimărilor americane, un număr de 7,6 milioane de sirieni care şi-au părăsit casele sunt încă în Siria şi aceştia au nevoie urgentă de ajutoare umanitare, care sunt greu de acordat în condiţiile actuale. Pentru aceştia Statele Unite au aprobat, săptămâna trecută, suma de 419 milioane de dolari, ceea ce ridică valoarea ajutoarelor umanitare acordate de Statele Unite pentru Siria începând din 2012 la 4,5 miliarde de dolari.

Numărul total al persoanelor cu statut de refugiat admise în Statele Unite din întreaga lume, în anul fiscal 2015, care se încheie la sfârşitul lunii septembrie, a fost de aproximativ 70.000. Anul viitor, acest număr se anticipează că va atinge 85.000 iar în anul 2017 se estimează că va fi de 100.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici