Yahoo are un nou director general, după încheierea tranzacţiei cu Verizon

Compania Yahoo l-a numit pe Thomas McInerney în funcţia de director general după încheierea tranzacţiei cu Verizon, atunci când compania îşi va schimba numele în Altaba, un holding care va include participaţii la Alibaba Group şi Yahoo Japan, relatează postul CNBC.

672 afișări
Imaginea articolului Yahoo are un nou director general, după încheierea tranzacţiei cu Verizon

Yahoo are un nou director

Actualul director general al Yahoo, Marissa Mayer va rămâne în funcţie până la finalizarea acordului cu Verizon Communication şi va primi un pachet compensatoriu în valoare de 23 de milioane de dolari la plecarea din companie.

McInerney, în vârstă de 52 de ani, a fost anterior director financiar al IAC şi Ticketmaster, este membru în Consiliul de administraţie al Yahoo din 2012.

Pe lângă McInerney, compania l-a numit pe Alexi Wellman în funcţia de director financiar.

Cei doi vor face parte din conducerea companiei Altaba, un holding ale cărui principale active vor fi participaţia de 15% la Alibaba Group Holding, compania chinezează de comerţ online şi o participaţie de 35,5% în Yahoo Japan.

Yahoo are o înţelegere pentru vânzarea afacerilor de bază, incluzând zona de reclame digitale, activele media şi serviciul email, către Verizon, pentru 4,83 miliarde de dolari.

Alături de Mayer au mai demisionat şi alţi membri ai board-ului printre care şi David Filo, cel care, în 1994, a pus bazele companiei împreună cu Jerry Yang.

Potrivit Techcrunch, Yahoo va păstra 15% din acţiuniile de la Alibaba şi 35,5% din acţiunile de la Yahoo Japonia, iar aceste bunuri vor supravieţui şi vor lua un alt nume, Altaba Inc., iar restul Yahoo-ul va fi integrat în Verizon. Altaba va funcţiona ca o companie de investiţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici