Zborurile de pe aeroportul Heathrow din Londra au fost întrerupte din cauza unei drone

Zborurile de pe aeroportul Heathrow din Londra au fost oprite marţi pentru aproximativ o oră după ce o dronă a fost observată în apropierea celui mai aglomerat centru aerian din Europa, ridicând temerile că haosul care a afectat luna trecută aeroportul Gatwick s-ar putea repeta, relatează Reuters.

791 afișări
Imaginea articolului Zborurile de pe aeroportul Heathrow din Londra au fost întrerupte din cauza unei drone

Zborurile de pe aeroportul Heathrow din Londra au fost întrerupte din cauza unei drone

Un purtător de cuvânt al aeroportului Heathrow a declarat că drona a fost prima dată văzută în vecinătatea aeroportului la ora locală 17:05 (19.05, ora României) şi că aeroportul "a colaborat îndeaproape cu Poliţia Metropolitană pentru a preveni orice ameninţare la siguranţa operaţională", potrivit CNN.

Plecările au fost oprite ca o "măsură de precauţie" în timpul anchetei, a adăugat purtătorul de cuvânt. Unele zboruri au fost reluate până la ora 18.20, potrivit site-ului de monitorizare a aviaţiei Flight 24.

La scurt timp după aceea, un purtător de cuvânt al Aeroportului Heathrow a spus că, în timp ce plecările s-au reluat, au continuat să monitorizeze situaţia şi au prezentat scuze pasagerilor care au fost afectaţi de "suspendarea scurtă".

Întreruperile zborurilor de pe Heathrow au loc la doar câteva săptămâni dupa ce sondajele de la drone au adus 36 de ore la Aeroportul Gatwick, afectând planurile a aproximativ 150.000 de pasageri în timpul celei mai aglomerate perioade de ăalătorii a anului. Autorii nu au fost încă prinşi.

În urma întreruperii de luna trecută de pe Gatwick, aeroporturile britanice, inclusiv Heathrow şi Gatwick, au investit milioane de lire sterline în tehnologii anti-drone, potrivit presei britanice.

Luni, Departamentul pentru Transporturi a anunţat că guvernul a avansat cu intenţia de a acorda poliţiei noi puteri pentru a "combate utilizarea necorespunzătoare şi abuzivă a dronelor". În conformitate cu noua legislaţie, poliţia va primi mai multe competenţe pentru a ateriza, a confisca şi a cerceta dronele. Zonele de excludere din jurul aeroporturilor în care dronele sunt interzise vor fi extinse, iar operatorii dronelor vor fi obligaţi prin lege să le înregistreze începând din noiembrie 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici