Zeci de jurnalişti Al Jazeera vor fi judecaţi în Egipt pentru "difuzare de informaţii false"

Autorităţile egiptene au anunţat, miercuri, că vor judeca 20 de jurnalişti ai postului Al Jazeera pentru "difuzare de informaţii false", în contextul acţiunilor de reprimare a protestelor izbucnite după înlăturarea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

137 afișări
Imaginea articolului Zeci de jurnalişti Al Jazeera vor fi judecaţi în Egipt pentru "difuzare de informaţii false"

Zeci de jurnalişti Al Jazeera vor fi judecaţi în Egipt pentru "difuzare de informaţii false" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei britanice, 20 de jurnalişti ai postului arab Al Jazeera urmează să fie judecaţi pentru "difuzare de informaţii false".

Postul arab de televiziune a fost acuzat în mai multe rânduri de Guvernul egiptean, instituit de armată, că susţine, din punct de vedere editorial, mişcarea islamistă Fraţii Musulmani, din care face parte preşedintele demis Mohamed Morsi.

Autorităţile egiptene nu au dezvăluit numele jurnaliştilor vizaţi de acţiunile judiciare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici