Zeci de persoane, rănite într-o busculadă provocată de un şoarece într-o moschee din Maroc

Peste 80 de persoane au fost rănite în Maroc în timpul ceremoniei religoase de la sfârşitul Ramadanului, din cauza unui şoarece care a pătruns într-o moschee, provocând panică, relatează site-ul publicaţiei franceze l'Express.

275 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane, rănite într-o busculadă provocată de un şoarece într-o moschee din Maroc

Zeci de persoane, rănite într-o busculadă provocată de un şoarece într-o moschee din Maroc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un şoarece care a pătruns în moscheea Hassan II din Casablanca a generat o busculadă în timpul unei ceremonii religoase din noaptea de 13 spre 14 iulie, la finalul Ramadanului (Eid al-Fitr). În acea noapte în moschee se aflau mii de credincioşi. Optzeci şi una de persoane au fost rănite când oamenii au început să se îngrămădească.

O femeie "speriată de apariţia unui şoarece" a generat panică, conform unui comunicat al autorităţilor publicat miercuri. Femeile au început să ţipe în timp ce alergau, provocând o busculadă imensă în moschee.

"Cel puţin 81 de persoane, majoritatea femei, au suferit răni uşoare şi fracturi, în timp ce sute dintre ele au fugit", au transmis autorităţile marocane.

Au fost cinci cazuri de fracturi şi patru persoane au fost rănite la umăr. Printre victime, o femeie însărcinată are o dublă fracură la nivelul gambei şi se află încă sub supraveghere medicală. Şaptezeci şi trei de persoane au putut părăsi spitalul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici