Zelenski vrea ca Occidentul să închidă graniţele pentru cetăţenii ruşi. Reacţia Moscovei

Administraţia Vladimir Putin a respins ca fiind iraţional apelul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a impune o interdicţie de călătorie în Occident pentru toţi cetăţenii ruşi, spunând că Europa va trebui să decidă în cele din urmă dacă vrea să plătească facturile pentru "capriciile" lui Zelenski.

3680 afișări
Imaginea articolului Zelenski vrea ca Occidentul să închidă graniţele pentru cetăţenii ruşi. Reacţia Moscovei

Într-un interviu acordat publicaţiei The Washington Post, Zelenski a cerut liderilor occidentali să nu mai permită ruşilor să călătorească în ţările lor ca pedeapsă pentru decizia preşedintelui Vladimir Putin de a trimite trupe în Ucraina, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există nicio şansă ca ruşii să fie izolaţi de restul lumii şi s-a întrebat dacă Europa ar trebui să continue să-l susţină pe Zelenski.

"Iraţionalitatea gândirii sale în acest caz depăşeşte orice limită", a declarat Peskov într-o teleconferinţă cu reporterii.

"Acest lucru nu poate fi văzut decât extrem de negativ. Orice încercare de a izola Rusia sau ruşii este un proces care nu are nicio perspectivă".

Mai devreme sau mai târziu, Europa "va începe să se întrebe dacă Zelenski face totul cum trebuie şi dacă cetăţenii săi ar trebui să plătească pentru capriciile sale", a adăugat Peskov.

Zelenski a fost citat de Washington Post spunând că ruşii ar trebui să fie forţaţi să "trăiască în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia".

"Indiferent ce fel de ruşi ... să-i facă să meargă în Rusia", a spus Zelenski. "Ei vor spune: <Acest război nu are nimic de-a face cu noi>. Întreaga populaţie nu poate fi trasă la răspundere, nu-i aşa?. Se poate. Populaţia a ales acest guvern şi nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu ţipă la el".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici