Ziarişti înarmaţi au reuşit să ajungă la bordul unor avioane de pe aeroporturile din Franţa

Doi jurnalişti au reuşit să urce la bordul unor avioane având asupra lor o armă semiautomată, îmbarcându-se pe aeroporturile din Marsilia şi Roissy-Charles-de-Gaulle (Paris), realizând un reportaj, informează ziarul Le Figaro, în ediţia electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Ziarişti înarmaţi au reuşit să ajungă la bordul unor avioane de pe aeroporturile din Franţa

Ziarişti înarmaţi au reuşit să ajungă la bordul unor avioane de pe aeroporturile din Franţa (Imagine: Mediafax Foto)

Doi jurnalişti ai revistei Envoyé Spécial au demonstrat astfel deficienţele sistemelor de securitate la aeroporturi, ei trecând de porţile de control cu un pistol semiautomat cu calibrul de 9 milimetri.

Pe 8 noiembrie 2010, jurnaliştii s-au îmbarcat pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris, călătorind cu un avion care se îndrepta spre Nisa. În cursul serii, au mers la aeroportul Marignane (Marsilia) şi au urcat fără probleme la bordul unui avion cu destinaţia Paris. Piesele pistolulului au fost plasate în bagaje de mână. În cursul unui zbor, ziariştii au asamblat arma în toaleta avionului.

Direcţia Generală a Poliţiei Naţionale franceze (DGPN) a anunţat că deocamdată nu poate avea nicio reacţie pentru că nu are cunoştinţă de reportaj. "Acest caz, dacă este adevărat, demonstrează perfectibilitatea sistemului şi necesitatea prezenţei poliţiştilor în momentul instruirii agenţilor de securitate şi în timpul controalelor aeroportuare", efectuate de firme private, a declarat Patrice Ribeiro, liderul sindicatului Synergie-Officiers.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici