"Ziua Z" a luptei împotriva coronavirusului. Generalul Gustave Perna a comparat autorizare vaccinului împotriva COVID-19 cu debarcarea aliaţilor în Normandia în cel de-al Doilea Război Mondial

  • Generalul Gustave Perna din armata SUA a numit 12 decembrie, Ziua Z, o referinţă la debarcarea aliaţilor în Normandia în timpul celui de-al doilea război mondial.
  • Generalul a spus că ziua de azi este începutul sfârşitului într-o bătălie istorică împotriva unui inamic care a luat sute de mii de vieţi şi ameninţă libertăţile de bază.
1023 afișări
Imaginea articolului "Ziua Z" a luptei împotriva coronavirusului. Generalul Gustave Perna a comparat autorizare vaccinului împotriva COVID-19 cu debarcarea aliaţilor în Normandia în cel de-al Doilea Război Mondial

"Ziua Z" a luptei împotriva coronavirusului. Generalul Gustave Perna a comparat autorizare vaccinului împotriva COVID-19 cu debarcarea aliaţilor în Normandia în cel de-al Doilea Război Mondial

Guvernul Statelor Unite, cu ajutorul UPS şi FedEx, se află într-o lupta pentru a livra cât mai rapid milioane de doze ale vaccinului înmpotriva coronavirus produs de Pfizer. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a solicitat invocarea Legii producţiei de apărare pentru a accelera fabricarea vaccinului, relatează CNBC.
 
„Astăzi este cu adevărat o zi istorică”, a declarat generalul Gustave Perna la un briefing al Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane, care a avut loc dimineaţa după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a emis aprobarea autorizaţiei de utilizare de urgenţă pentru vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer şi BioNTech.
 
"Ziua Z a fost începutul sfârşitului luptei şi acolo ne aflăm astăzi", a declarat Perna reporterilor.
  •  
  • Cazuri globale: peste 71,2 milioane
  • Decese globale: peste 1,5 milioane
  • Cazuri din SUA: peste 15,8 milioane
  • Decese în SUA: peste 295.000

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici