EXCLUSIV Prof.univ.dr. Florin Stănică, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Florin Stănică: Dintr-odată, ca ţară, ca naţie, noi am zis domne, nu mai avem nevoie de agricultură, e ruşine să te duci în agricultură, ceea ce este o abordare totalmente greşită. Fiecare român se aşază la masă şi mănâncă, măcar de două ori pe zi. Ei mănâncă hrană produsă de nişte agronomi, de nişte horticulturi, de nişte zootehnişti, de la animale îngrijite de veterinari. Deci este un domeniu nobil care a însoţit omul de-a lungul întregii lui existenţe.
  • Florin Stănică: Eu încă nădăjduiesc. Vin copiii, dar ştiţi ce se întâmplă? După 30 de ani, liceele astea şi-au pierdut terenurile. Ele aveau ferme de producţie. Baza materială este depăşită, dacă mai au un tractor este din ăla U 650, de acum 40 de ani. Nu prea mai sunt profesori pentru că, între timp, au dispărut specializări pur şi simplu.
  • Florin Stănică: Noi aveam peste 300.000 de hectare de plantaţii pomicole în România. La ora asta avem câteva mii, la standarde europene. La viţa de vie aveam aproape 300.000 de ha de plantaţii de vie. Din fericire, după 2007 au fost nişte programe de reconversie şi s-au replantat vreo 50.000 de ha. Deci, în total probabil că mai sunt cam 100.000 de ha de plantaţii viticole funcţionale.
182 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Prof.univ.dr. Florin Stănică, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

EXCLUSIV Prof.univ.dr. Florin Stănică, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 10 iulie, prof.univ dr. Florin Stănică, prorector la USAMV Bucureşti, specialist în horticultură, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Ce este horticultura? Care este cea mai răspândită metodă de înmulţire a pomilor? Care sunt efectele desfiinţării liceelor agroindustriale? De ce sunt greu de găsit soiurile româneşti de legume şi fructe în pieţe? De ce am ajuns să importăm fructe? Există o mafie a intermediarilor? Ce pom fructifer creşte cel mai bine în România? De ce au gust fructele şi legumele româneşti? Care sunt soluţiile relansării horticulturii româneşti?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici