Video Gândurile lui Cristoiu: A apărut liderul care face. La noi s-a dovedit Nelu Tătaru, principalul adversar al lui Orban / E incredibil cum reuşeşte ţara să mintă prin regimul Iohannis

  • Ion Cristoiu: Această criză a dus şi la o neîncredere în politica tradiţională
  • Ion Cristoiu: PSD putea fi oricând transformat de Iohannis în vinovatul de serviciu
  • Ion Cristoiu: Partidul de guvernământ este cel care decontează
  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis s-a dovedit catastrofal ca imagine. Nu ştie să se bată cu criza
  • Ion Cristoiu: Brusc a apărut, sper că asta va fi un fenomen, liderul care face. La noi s-a dovedit Nelu Tătaru
22317 afișări

Redăm ideile principale:

„PSD putea fi oricând transformat de domnul Iohannis în vinovatul de serviciu”

-Criza va avea două etape: cea de sănătate şi cea economică. Putem vorbi de câştigători şi învinşi în funcţie şi de a doua etapă.

-Această criză a dus şi la o neîncredere în politica tradiţională şi sunt multe şanse ca partidele mai recente, gen USR, sau care se vor înfiinţa în perioada următoare, să aibă un capital electoral.

-PSD a mers mult pe variata, am putea spune populistă, nu spun nici pozitiv, nici negativ. A fost şi prin Marcel Ciolacu abilitatea de a nu fi în prim-plan, cum era în 2016 sub Dragnea în campania electorală, a lăsat să fie guvernul în prim-plan, comunicatorii erau mai discreţi, partidul nu a intervenit cu nimic agresiv, au fost şi voci că partidul nu mai există. Dar cred acum că e cea mai bună tactică, PSD putea fi oricând transformat de domnul Iohannis în vinovatul de serviciu, că “de asta mor oameni, că nu ne lasă PSD să acţionăm”.

„Partidul de guvernământ este cel care decontează. Orban nu ştie pe ce canal să mai apară

-Partidul de guvernământ este cel care decontează. Dincolo de bâlbâielile guvernamentale, de cumplita bătălie pentru imagine, Klaus Iohannis îi convoacă la Palatul Cotroceni, nu înţeleg de ce.

-Ludovic Orban nu ştie pe ce canal să mai apară. Sunt multe bâlbâieli, vă amintesc acel caz gogolian, bătrâna ce era moartă la prânz şi vie mai târziu. PNL pierde.

-USR a fost primul partid care a declarat public că încetează orice polemică, USR-PLUS şi-a dat seama că este bine să stai liniştit, să îi laşi pe ăia de la putere să se perpelească,  este drept că îi ajută liberalii că invadează spaţiul public, sunt bolnavi de imagine şi atunci se lasă impresia că în România este doar PNL şi ceilalţi stau liniştiţi. La momentul oportun vor ieşi.

-Pro România urmează salturile lui Victor Ponta, El este foarte activ, apoi dispare, când era premier la fel era

-PMP a existat numai prin Traian Băsescu. Tomac am înţeles că este undeva uitat prin America şi nu a fost activ

-ALDE prin Tăriceanu şi-a mai făcut auzită vocea, nu ştiu dacă cineva în acestă criză îşi mai aminteşte că există un partid ALDE.

„Iohannis s-a dovedit catastrofal ca imagine. Îl ţinem în fereastră, citeşte acele texte

- Nu cred că Klaus Iohannis a câştigat sau a pierdut ceva. Iohannis s-a dovedit catastrofal ca imagine. Cei care l-au votat şi-au dat seama că au făcut o prostie. S-a văzut că i-a fost şi în 2014, şi acum, impus, a fost o manipulare a străinătăţii, a occidentalilor şi l-au pus în perioadă critică, se vede ce nu s-a văzut în campanie electorală pentru că nu a avut aşa ceva. Acum trebuie să se bată cu viaţa, cu o criză, nu ştie să se bată, să comunice. E nevoie şi Palatul Cotroceni să fie ocupat de cineva, dar dacă este pustiu o să vină coronavirusul. Îl ţinem în fereastră, citeşte acele texte, nu e exclus să facă o operaţiune gen Putin să meargă la vreun spital.

-Pe primul loc este Nelu Tătaru. Este idolul presei, nu întâmplător. Această criză, echivalentă cu un război, a pus la îndoială liderul tradiţional, cel creat de media, de imagine, cu consilieri. Demnitarul care spune <<trebuie să merg să rezolv ceva, cu autostrada, ce televiziune vine, unde se transmite>>.

“Nelu Tătaru e principalul adversar al lui Ludovic Orban”

- Brusc a apărut, şi sper că asta va fi un fenomen, liderul care face. La noi s-a dovedit Nelu Tătaru. Este greu de presupus că a fost la Suceava, Constanţa, Arad, de dragul imaginii, n-a zis <<să mă duc la Suceava şi ce cravată să port, ce pantofi, care e unghiul de filmare?>> Nu, a trebuit să rezolve, comunică bine, e calm, nu are obsesia imaginii, cum o are Orban. Cred că Tătaru e principalul adversar al lui Ludovic Orban, care se îmbolnăveşte de ficat, a fost şi în perioada Cîţu, dar ăsta îl rade vedem o disperare a lui Orban, merge la toate tv-urile, e un vacarm de comunicare. Despre situaţia din Sănătate e Nelu Tătaru, intervin şi Raed Aafat, la Interne este Vela, La economie e Popescu, la muncă e Violeta Alexandru, la Educaţie este Anisie. Nu ştiu unde sunt ceilalţi demnitari. Domnul Predoiu poate să spună şi el ceva pentru că are o mare problemă cu avocaţii.  Nu înţeleg de ce mai apare Orban. El ce să mai spună? Este această bătălie electorală de imagine.

Este incredibil cum reuşeşte această ţară să mintă prin regimul Iohannis”

- Sub pretextul că testele rapide nu sunt eficiente, până la urmă nu le fac. Inclusiv boicotarea iniţiativei lui Streinu Cercel şi Gabrielei Firea ar fi trebuit să facă teste bucureştenilor. Este incredibil cum reuşeşte această ţară să mintă prin regimul Iohannis. Aproape un  mililon de oameni vin din zonele roşii, nu spun că toţi au infectat un milion, dar este greu de presupus că vin din zonele acelea şi să nu fie măcar 300.000-400.000 infectaţi. Cei care nu au simptome nu cer să fie testaţi.

- Nu este numai o iniţiativă electorală, ci şi de siguranţă naţională, impusă de servicii, şi s-a mers pe: <<dacă facem teste şi avem 10.000 se va crea panică>>. A fost şi una din cauze, e cu dus-întors, deoarece când va trece această criză UE va da bani indiscutabil ţărilor din prima linie Spania, Italia, Franţa, Portugalia, Spania. Noi comitem şi imbecilitatea de a ne lăuda că suntem bine.

Când va veni momentul ajutorului, Italia va spune că românii stau mai bine decât noi”

- Eu suspectez că în cazul Italia şi al Spaniei, nu ştiu şi al Franţei, s-a dramatizat situaţia cu intenţie, sunt multe semnale şi în Italia- şiruri de sicrie, morga nu mai face faţă. Italienii au avut o mare problemă cu deficitul bugetar, când a venit premierul a avut conflicte cu UE, dar acum au toate şansele să se redreseze economic. Dincolo de numărul de morţi, la care am contribuit cu imagine, nu cred că România ar îndrăzni să ceară un ajutor, când Orban se laudă că noi stăm mai bine decât Italia. Când va veni momentul ajutorului, Italia va spune că românii stau mai bine decât noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici