Video Gândurile lui Cristoiu: Liderii nu mai discută cum stăpânim pandemia, ci de relansarea economiei/ “La noi e teza criminală că ne ocupăm de criza economică a doua zi după cea de sănătate”

  • „Având în vedere caracterul imitator, aceste semnale de pe plan extern sunt foarte bune pentru noi”, a spus Ion Cristoiu
  • „Spre deosebire de România, în ţările occidentale se vorbeşte mai mult de proiectele de viitor”, a mai adăugat acesta
  • Jurnalistul şi analistul politic mai consideră că „semnalul e că marile puteri au ajuns a concluzia că ori murim de coronavirus, ori murim de foame”
4601 afișări

Ion Cristoiu declară că este foarte important semnalul din Occident, acolo unde numărul de victime este trecut în plan secund şi se vorbeşte mai mult de relansare economică. “Probabil se merge şi pe un anumit risc”, a spus jurnalistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”.

Redăm ideile principale:

-Având în vedere caracterul imitator, aceste semnale de pe plan extern sunt foarte bune pentru noi, pentru că vom face ca şi ceilalţi. Eu am susţinut cu încăpăţânare că din această criză se va ieşi.

-Primul semnal e că nimeni nu pune la îndoială faptul că China a rezolvat problema. Foarte important. Toată lumea e de acord, inclusiv presa occidentală, că la chinezi s-a rezolvat.

-Am urmărit, spre deosebire de o parte a presei din România, am urmărit semnalele din Occident şi de exemplu ce la noi se insista că în Italia creşte numărul de decese, la italieni scădea numărul de infectări. Barometrul acestei pandemii este numărul de infectări.

-Spre deosebire de România, în ţările occidentale se vorbeşte mai puţin de pandemia de acum, morţii sunt împinşi în plan secund şi în prim-plan sunt proiectele de viitor. Liderii nu mai discută de cum stăpânim pandemia. Ei se ocupă de relansarea economiei, se fac planuri. Faptul că nu se mai vobeşte de prezent, aici este o iresponsabilitate a presei şi a liderilor politici că întreţin această atmosferă. Vorbesc numai de Răstignire, nu de Înviere, dincolo, planul public este ocupat de ce vom face după.

-Se anunţă măsuri, încetul cu încetul sunt măsuri de relaxare parţială, dar semnalul este că marile puteri au ajuns la concluzia că ori murim de coronavirus, ori murim de foame

-Probabil se merge şi pe un anumit risc, până la urmă din cei infectaţi o să moară 10-20, dar nu mor toţi germanii sau francezii de foame, pentru că trebuie dat drumul agriculturii. Hranei.

-La noi nu există nimic, nu este această încercare măcar de a se discuta. Există această criminală teză că ne vom preocupa de criza economică a doua zi după ce s-a încheiat criza de sănătate. Ea nu se va încheia brusc, gata s-a oprit, de mâine începe munca. Nu. Ea va fi o coabitare între măsurile de distanţare socială şi relansarea economică măcar parţială. Există semne.

-Eu, aşa ca să glumesc, mă îngrijorez că se termină carantina şi nu am terminat de lucru. Toate semnalele au un efect benefic asupra mea că m-am hotărât să termin cărţile că “aoleo, revenim la viaţa normală şi nu am făcut nimic în perioada de carantină. Până acum, fie vorba, am tărăgănat-o, i-am luat în serios, am zis că am timp să scriu şi cărţi. Acum mă iuţesc, aoleo, nu mai am timp”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici