13 august - Ziua Internaţională a Stângacilor

  • Ştiaţi că preşedinţii Ronald Reagan, Bill Clinton şi Barack Obama erau stângaci?
  • Ştiaţi că Paul McCartney, Stevie Ray Vaughan şi Jimi Hendrix au cântat la chitară cu mâna stângă?
  • Ştiaţi că legendarii jucători de baseball american ca Babe Ruth şi Sandy Koufax marcau cu mâna stângă?
516 afișări
Imaginea articolului 13 august - Ziua Internaţională a Stângacilor

Sursa Foto - The White House

Într-o lume dominată de dreptaci, Ziua Internaţională a Stângacilor îi sărbătoreşte pe 13 august pe oamenii care îşi folosesc mai mult braţul stâng. Sărbătoarea are ca rol să-i facă pe oamenii dreptaci să conştientizeze problemele cu care se confruntă stângacii în viaţa lor de zi cu zi.

Sărbătoarea a fost celebrată pentru prima dată de către fondatorul Lefthanders International, Inc., Dean R. Campbell, în 1976.

Din anii 1600, când stângacii erau consideraţi că au făcut pact cu diavolul. 

În zilele noastre, stângacii continuă să se confrunte cu dificultăţi şi provocări în îndeplinirea sarcinilor, chiar şi cu acte de discriminare. 

Left-Handers Club a fost fondat în 1990 cu misiunea de a menţine membrii clubului la curent cu evoluţiile sociale şi tehnologice, şi de a servi drept punte între punctele de vedere ale stângacilor şi producătorilor dreptaci. 

Clubul oferă, de asemenea, ajutor şi asistenţă celor care au nevoie şi efectuează continuu cercetări despre stângaci.  

Continuând tradiţia creată de Campbell, Clubul Stângacilor a fost lansat de Ziua Internaţională a Stângacilor, pe 13 august 1992. 

Unii dintre cei mai cunoscuţi stângaci din istorie au fost Maica Tereza, Barack Obama, Walt Disney, Bill Gates, Charlie Chaplin, Mark Zuckerberg şi Albert Einstein.

Conform unor statistici, 12% din populaţia umană la nivel global sunt  oameni stângaci, 0,5% din chitariştii din toată lumea cântă la chitară cu mâna stângă şi 40% din jucătorii de tenis de top sunt stângaci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici