Am fost la festivalul East European Comic Con 2022 organizat la Romexpo (Galerie Foto+Interviuri)

De la an la an, pasiunea pentru fenomenul Cosplay creşte în România.

2132 afișări
Imaginea articolului Am fost la festivalul East European Comic Con 2022 organizat la Romexpo (Galerie Foto+Interviuri)

Ce este East European Comic Con? 

East European Comic Con este un festival ce se desfăşoară anual la Romexpo, în capitala României din 2013. La festival sunt amplasate expoziţii temporare şi talciocuri cu produse tematice puse la vânzare. 

Comoc Con este, de asemenea, o convenţie a fanilor benzilor desenate, filmelor, jocurilor video, serialelor şi tot ce înseamnă cultura geek, care vin costumaţi în personajele lor preferate. Anual, în cadrul convenţiei, sunt invitaţi producători şi actori din filme şi seriale care ţin discursuri în cadrul conferinţelor. 

Se mai desfăşoară şi concursuri de costume cosplay sau Quiz. Participanţii vin să interpreteze o piesă scurtă de teatru în timp ce poartă costumul,  imită gesturile şi comportamentele unui personaj. 

Ce s-a văzut la ediţia din anul 2022? 

Convenţia pe anul 2022 a fost deschisă vineri, pe 26 august, de Hiroshi Ueda, ambasador al Japoniei în România. 

Iar principalii invitaţi ai convenţiei au fost actorii Ross Marquand (Avengers, The Walking Dead), Lucy Martin (Prison Break, Lucifer), Clive Standen (Vikings), Graham McTavish (Lucifer, Witcher, Hobbit), Simon Merrells (Spartacus, Good Omens), Kevin McNally (Pirates of the Caribbean)  şi Inbar Lavi (Lucifer).

Participanţii la eveniment care au plătit suplimentar au putut lua autografe şi s-au fotografiat cu actorii. 

A participat şi Elon Munskey, primul invitat NFT (un actor deghizat în maimuţa din jetonul nefungibil al lui Elon Musk). 

Anul acesta au fost mai multe expoziţii de gaming, fiind prezentate şi puse la vânzare perifericele (tastatură, mouse, căşti ce luminau cu culorile curcubeului) şi carcasele AQIRYS cu ventilatoare RGB, birouri unde mulţi gameri împătimiţi s-au putut juca FIFA, Counter Strike şi Assassin's Creed. 

 

Şi Cinema City a contribuit la atmosferă euforică cu trailere şi un scaun dintr-o sală de cinema 4DX pe care participanţii l-au putut testa gratuit. Experienţa de a te aşeza şi a te mişca cu scaunul 4DX pare similară cu cea a călări un taur la rodeo. 

HBO s-a prezentat cu o statuetă a dragonului din House of the Dragon din franciza Game of Thrones, precum şi cu trei ouă de dragon aşezate cu grijă în cuib. 

Au mai fost prezente talciocuri cu pizza, dar şi cu dulciuri, cafele şi sucuri japoneze, printre acestea fiind niste sticksuri delicioase şi dulci care erau înmuiate cu cremă Oreo sau cu sos de ciocolată.  

Foarte spectaculoase au fost machetele construite din piesele LEGO. 

Pe podium au dansat tinere îmbrăcate în şcolăriţe japoneze, s-au desfăşurat parade de modă de cosplay şi dueluri de luptă între tineri îmbrăcaţi în samurai şi personaje din anime-uri. 

O altă expoziţie japoneză era cu copaci artificiali cu mesaje agăţate de crengii acestora. Pe unele dintre mesaje am zărit că era scris "Opriţi Războiul!"

 

În ultima zi a festivalului, am intervievat fanii de toate vârstele care s-au costumat în  personajele lor favorite din filme, seriale, benzi desenate şi jocuri video  

Am întrebat fanii costumaţi dacă le-a plăcut ediţia de anul acesta al convenţiei şi de ce au ales să se costumeze în personajele respective.

DARTH VADER (STAR WARS)

Vă place la Comic-Con? 

-Darth Vader ridică degetul mare, ceea ce înseamnă că da. 

De ce aţi ales personajul? 

-Mi s-a părut foarte mişto. 

Vă uitaţi demult la Star Wars?

-Darth Vader dă afirmativ din cap. 

 

DEADPOOL (MARVEL)

Domnule Deadpool, vă place la Comic Con?

-Da, dar e cam cald! Să dea cineva drumul la aer condiţionat. 

De ce aţi ales personajul?

-Pentru că sunt fan Marvel. 

 

 

DOCTOR STRANGE ŞI SCARLET WITCH (MARVEL)

Vă place la Comic Con?

Amândoi: Da! 

De ce aţi ales să vă costumaţi în aceste personaje? 

Scarlet Witch:  Am văzut ultimul film cu Doctor Strange in the Multiverse of Madness şi am zis că ar trebui să ne costumăm aşa. 

 

 

DOOM SLAYER (DOOM/Xbox Game Studio)

Sunteţi DOOM GUY? 

-Da

Vă place jocul?

-Da, l-am terminat! 

De când vă jucaţi Doom?

-Am jucat şi primele, şi Doom64 şi Doom 3. 

 

JACK SPARROW (PIRATES OF THE CARIBBEAN)

L-am întrebat ce părere are despre procesul dintre Johnny Deep şi Amber Heard. 

Jack Sparrow şi-a pus mâna în buzunar şi a spus:

"-Mi-a lăsat ceva Amber...."

Bineînţeles, un Emoji Pop! 

 

 

THOR, LOKI & Doctor Strange (MARVEL)

L-am remarcat pe un fan Marvel costumat în Thor, având toporul Stormbreaker din filmul Avengers Infinity War, dar costumat ca în filmul Thor Love and Thunder. 

Vă place la Comic Con?

-Îmi place foarte mult. Mai ales pentru experienţă. Au mai fost festivaluri în Bucureşti.  Îmi place atmosfera, oamenii. Efectiv, mă dedic trup şi sufleteşte...

De ce aţi ales personajul? 

-Ieri, sincer am fost un alt personaj - Doctor Strange, dar azi am ales să mă costumez în Thor. Am fost în cinema şi am încercat să fac o reproducere cât se poate. Tot ce se vede, vedeţi, în afară de păr.

 

Le-am întrebat şi pe colegele sale costumate în Loki şi Doctor Strange în varianta feminină.  

Vă place la Comic Con?

-Da

De ce aţi ales personajele? 

-Eu m-am costumat ca Loki pentru că am urmărit serialul anul trecut şi pentru a-mi împlini dorinţa.

-Îmi place cum e transpusă esenţa în Comic Con, e genială, a spus Doctor Strange

Am întrebat-o pe Doctor Strange despre Piatra Infinitului pe care o purta la medalion, Ochiul lui Agamotto sau Piatra Timpului, şi cum Thanos i-a luat-o.

-Da, dar am recuperat-o ...cu un preţ. 

Felicitări pentru salvarea Universului. Aveţi grijă ce faceţi în Multivers, iar fanele lui Loki şi Doctor Strange au reacţionat râzând după ce şi-au amintit de acţiunile din ultimele filme şi seriale Marvel ale personajelor în care s-au costumat. 

 

MICHAEL MYERS (HALLOWEEN)

Am încercat să-i pun câteva întrebări, dar fanul personajului din filmele horror era ocupat să-l...spintece pe bietul motan Garfield.

L-am întrebat ce părere are despre ediţia Comic Con 2022, dar a rămas tăcut. 

Apoi s-a repezit la mine cu un cuţit (bineînţeles că era o glumă, având un cuţit făcut din plastic). Şi-a interpretat extraordinar personajul preferat. 

Michael Myers urăşte interviurile...

 

Into the Spider-Verse

I-am remarcat pe fanii costumaţi în personajele din multiversul Spider-Verse, probabil cele mai iubite personaje Marvel. 

Miles Morales şi Spider-Women. Iniţial, am crezut că era Spider-Gwen, personaj faimos ca fiind Spider-Woman al cărei costum are o glugă, dar ea a zis că interpretează un Spider-Man în variantă feminină. 

-Vă place la Comic Con?

-Da, e foarte frumos, a răspuns Spider-Woman

-Vă place franciza Spider-Man? 

Da, urmărim demult serialele şi filmele, au răspuns amândoi. 

Un alt cuplu de Spider-Man şi Spider-Women au răspuns că le place ediţia de anul acesta.

-De ce aţi ales personajele?

- Pe mine mă reprezintă, a răspuns Spider-Woman care are costumul inspirat după jocul Marvel's Spider-Man lansat pe PlayStation în 2018. 

Spider-Man era costumat cu cel purtat de Tom Holland în filmul Far from Home

De asemenea, amândoi spun că urmăresc demult franciza. 

ALEXIOS (ASSASSIN'S CREED, UBISOFT)

-Vă place la Comic Con?

-Da

-Ce personaj sunteţi?

-Alexios din Assassin's Creed Odyssey 

-V-a plăcut jocul enorm?

-Normal, doar uitaţi-vă la costum. 

-Sunteţi spartan? 

-Da, spune el cu mândrie în timp ce-şi pune mâna la inimă. 

-Şi bănuiesc că statuia din spatele vostru este Bayek.

-Da, el este Bayek din Assassin's Creed Origins, alt joc realizat de Ubisoft.  

Între timp, un alt personaj cu costum japonez ce era din Naruto, îşi face apariţia şi îmi stârneşte curiozitatea privind viitorul francizei.  

-Credeţi că o să apară un Assassin's Creed în Japonia?

-Nu ştiu, dar ar fi cool. 

 

JOHNNY SILVERHAND (CYBERPUNK 2077, CD PROJEKT) 

-Vă place la Comic Con? 

-Da

-De ce aţi ales personajul?

-Mi-a plăcut jocul (Cyberpunk 2077, lansat în 2020). Într-un fel, realitatea virtuală, nu în totalitate. 

-Sunteţi încântat de joc? 

-Da 

 

IISUS CHRISTOS (BIBLIA, NOUL TESTAMENT)

Surpriza spre final a fost un fan invocat al Bibliei, costumat în Iisus Christos, purtând ochelar, lanţuri şi ţinând în mână bere la doză.

Am vrut să-i pun întrebări, dar Iisus a plecat de lângă mine, probabil la chemarea lui Dumnezeu pentru a înfăptui miracole în altă parte. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici