Cea mai ieftină maşină nouă din lume este mai bună decât ai crede. Cât costă şi ce dotări are?

Chang Li este cea mai ieftină maşină pe care o poţi cumpăra de pe Alibaba, un fel de Amazon chinezesc. Costă doar 930 de dolari şi, cu tot cu taxe, transport, documente obligatorii, logistică şi baterii te duce cam pe la 1350 euro. În banii ăştia intră şi customizarea, în cazul în care vrei să îi pui un nume mai european sau poate o siglă de BNW, Mercedez sau Awdi.

5254 afișări
Imaginea articolului Cea mai ieftină maşină nouă din lume este mai bună decât ai crede. Cât costă şi ce dotări are?

Cea mai ieftină maşină nouă din lume este mai bună decât ai crede. Cât costă şi ce dotări are?

Ştiu, primul impuls este să spui că o maşinuţă din plastic, una pentru copii, dar nu este deloc aşa. Oricât ai vrea să te împotriveşti acestui gând, Chang Li este o maşină reală, un automobil în toată regula. Cântăreşte 325 kg, deci nu te gândi că i-o poţi coborî copilului, pe scări, de la etajul 6. Să iei liftul??? Nici vorbă! Aşa cum ţi-ar spune şi Monica Gabor, chiar dacă e chinezească, nu e minusculă: are 2,5m lungime, o lăţime de 1,5m şi aproape 2m înălţime.
 
Dacă încă nu te-am convins, află că are caroseria din metal, este electrică şi prinde 35 km/h, cât să faci praf un urs care trece strada, la Sinaia, fără să se asigure. Însă, frânele îi ţin greutea în frâu, direcţia este sigură, suspensiile sunt reale, are faruri, stergătoare, roţi din metal şi cauciuc şi tot ce mai are un Matiz. Finisajele din interior sunt cel puţin la fel de bune.
 
De parcă ar ştii chinezii că pe la noi se fură, pe lângă încărcătorul adaptat la prizele europene, microcar-ul vine şi cu un set suplimentar de oglinzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici