Creatorul mai multor nave emblematice din Războiul Stelelor a decedat

  • Colin Cantwell, designerul navelor din Războiul Stelelor, X-Wing şi Death Star, a decedat la vârsta de 90 de ani.
  • Sierra Dall, partenera lui Cantwell de mai bine de două decenii, a confirmat presei că acesta a murit sâmbătă, la domiciliul său din Colorado.
578 afișări
Imaginea articolului Creatorul mai multor nave emblematice din Războiul Stelelor a decedat

Sursa foto: Twitter

Colin Cantwell, cel care a proiectat navele spaţiale din filmele Star Wars, a murit la vârsta de 90 de ani.
 
Născut în San Francisco în 1932, Cantwell a urmat cursurile Universităţii din California, Los Angeles, unde a obţinut o diplomă în animaţie. De asemenea, a urmat cursurile Şcolii de arhitectură a lui Frank Lloyd Wright, potrivit The Guardian.
 
În anii '60, a lucrat la Jet Propulsion Laboratory al Nasa la programe educaţionale despre zboruri. În timpul aselenizării din 1969, Cantwell a colaborat cu Nasa pentru a-i transmite actualizări jurnalistului Walter Cronkite în timp ce acesta relata transmisiunea istorică.
 
Dragostea lui Cantwell atât pentru arhitectură, cât şi pentru spaţiu s-a combinat atunci când a început să lucreze pentru filme de la Hollywood, inclusiv la filmul lui Stanley Kubrick din 1968, 2001: Odiseea spaţială. Cantwell şi Kubrick au devenit prieteni în timpul filmărilor, Cantwell vizitându-l în mod regulat pe Kubrick pentru a discuta despre cum decurge filmul.
 
În 1974, Cantwell a fost prezentat de prietenii care au lucrat la American Graffiti unui regizor, George Lucas, care l-a invitat să lucreze la următorul său film, Star Wars. Cantwell a proiectat prototipurile pentru mai multe nave din seria Star Wars, printre care X-wing, TIE Fighter şi landspeeder, precum şi emblematica Steaua Morţii din film. De asemenea, el a creat designul navei Tantive IV, nava cu care Leia încearcă să îl depăşească pe Vader la începutul primului film, care trebuia să fie iniţial Millennium Falcon.
 
El a spus că "o săgeată aruncată spre o ţintă într-un pub britanic" i-a oferit conceptul pentru aripa X-wing şi a explicat cum a proiectat din greşeală o trăsătură iconică a Stelei Morţii care a devenit un punct crucial al intrigii.
 
Iniţial, nu am plănuit ca Steaua Morţii să aibă un şanţ, dar când lucram cu matriţa, am observat că cele două jumătăţi se micşoraseră în punctul în care se întâlneau la mijloc", a declarat el pentru Reddit. „Ar fi fost nevoie de o săptămână de muncă doar pentru a umple, a şlefui şi a umple din nou această denivelare. Aşa că, pentru a mă scuti de muncă, m-am dus la George şi i-am sugerat un şanţ. Ideea i-a plăcut atât de mult încât a devenit unul dintre cele mai emblematice momente din film!".
 
Cantwell a lucrat, de asemenea, la filmele "Close Encounters of the Third Kind" şi "WarGames" şi a scris două romane ştiinţifico-fantastice.
 
Nu aş fi putut alege un moment mai bun pentru a mă naşte", a scris el odată. „S-au întâmplat atât de multe lucruri atât de repede! Visele noastre de zbor în spaţiu se maturizează şi cred că într-o zi, în curând, vom explora următoarele minuni ale galaxiei noastre care ne aşteaptă”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici