"Doctor Strange", solicitat să plătească despăgubiri către Barbados pentru că stră-stră-străbunicii săi au deţinut sclavi pe o plantaţie de zahăr

Anul 2023 a debutat cu probleme pentru actorii din distribuţia filmelor universului cinematografic Marvel. Jeremy Renner(Hawkeye) este accidentat, iar Benedict Cumbertatch (Doctor Strange) este obligat la plata despăgubirilor către Barbados pentru practicarea sclaviei de către strămoşii săi.

1930 afișări
Imaginea articolului "Doctor Strange", solicitat să plătească despăgubiri către Barbados pentru că stră-stră-străbunicii săi au deţinut sclavi pe o plantaţie de zahăr

Hepta

Familia actorului nominalizat la Oscar Benedict Cumberbatch ar putea plăti despăgubiri uriaşe pentru practicarea sclaviei într-o plantaţie de zahăr din Barbados în secolul XVIII, potrivit The Telegraph şi Insider

Naţiunea din Caraibe se concentrează să le ceară despăgubiri urnaşilor bogaţi ai proprietarilor de sclavi  ca parte a unei campanii pentru combaterea şi pedepsirea practicării sclaviei. David Comissiong, ambasadorul Barbados la Caricom şi vicepreşedintele grupului de lucru al statului, a declarat luna trecută pentru The Guardian că Drax şi alte familii ar putea face faţă unui litigiu dacă nu sunt de acord să plătească despăgubiri.Comissiong a spus: "Suntem abia la început. O mare parte din această istorie abia acum iese la lumină."

 Grupul de lucru naţional pentru reparaţii din Barbados, parte a Comisiei pentru reparaţii Caricom, s-a concentrat anterior pe căutarea de despăgubiri de la puterile coloniale europene şi instituţiile bogate care au obţinut profituri considerabile din sclavie, a raportat The Guardian.

Printre personalităţile acuzate, a fost vizat deputatul conservator britanic Richard Drax asupra deţinerii unei vaste plantaţii de zahăr de pe insulă de către familia sa. 

Acum, familia Cumberbatch este solicitată să plătească despăgubiri.  David Denny, un important militant pentru reparaţii şi secretarul general al Mişcării Caraibe pentru Pace şi Integrare, a declarat pentru The Telegraph: „Oricărui descendent ai proprietarilor de plantaţii care a beneficiat de pe urma comerţului cu sclavi ar trebui să i se ceară să plătească despăgubiri, inclusiv familia Cumberbatch".

Strămoşul lui Cumberbatch, Abraham Cumberbatch, a cumpărat plantaţia Cleland în secolul al XVIII-lea. Potrivit The Telegraph, a găzduit aproximativ 250 de sclavi până când sclavia a fost abolită în 1834.

Potrivit Daily Mail, familia Cumberbatch a făcut avere din plantaţie. După ce sclavia a fost abolită, familia sa a primit o plată de 6.000 de lire sterline de la guvernul britanic,  o sumă în valoare de aproximativ 1 milion de dolari în banii de astăzi.

Actorul a vorbit public despre istoria familiei sale şi implicaţia acesteia în practicarea sclaviei într-un interviu pentru The Telegraph în 2018: „Avem trecutul nostru – nu trebuie să priviţi departe pentru a vedea trecutul deţinător de sclavi. Am făcut parte din întreaga industrie a zahărului, ceea ce este şocant”.

Cumberbatch a interpretat anterior un proprietar de sclavi în filmul premiat cu Oscar din 2013 „12 Years a Slave”.

Chiwetel Ejiofor, actorul de culoare care l-a jucat pe protagonist, a avut un rol de personaj secundar în filmul Doctor Strange din 2016, alături de Benedict Cumbertatch care l-a interpretat pe vrăjitorul supererou. 

De asemenea, Cumbertatch l-a portretizat pe premierul britanic William Pitt cel Tânăr în filmul din 2006 „Amazing Grace” care aborda lupta pentru abolirea sclaviei în Marea Britanie.

Cumberbatch a văzut rolul din „Amazing Grace” ca un „fel de scuze” pentru rolul familiei sale în comerţul cu sclavi.

Ziarul a mai relatat că mama lui Cumberbatch l-a sfătuit odată să nu folosească numele de familie al familiei în mod profesional.

Actorul a devenit cunoscut pentru rolurile sale din filme  ficţionale ca "Star Trek Into Darkness", "Doctor Strange" şi "Avengers Infinity War", dar şi filmul de inspiraţie istorică "1917".  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici