După mai bine de 400 de ani, castorul revine într-un district din Londra

După mai bine de 400 de ani, castorul revine într-un district din Londra. O familie de cinci castori eurasiatici a fost transportată din Scoţia şi eliberată în Ealing, Londra, anunţă CNN.

181 afișări
Imaginea articolului După mai bine de 400 de ani, castorul revine într-un district din Londra

După mai bine de 400 de ani, castorul revine într-un district din Londra

Proiectul "Ealing Beaver Project" speră că aceşti castori pot contribui la reducerea riscului de inundaţii, precum şi la implicarea oamenilor în natură.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, prezent când castorii au fost eliberaţi, a declarat: "(Castorii) sunt modul în care natura construieşte baraje... ajutând ecosistemul. Este bine pentru oameni, este bine pentru natură, este bine pentru oraşul nostru".

Rewild London Fund a oferit aproape 40.000 de lire sterline (49.000 de dolari) pentru finanţarea proiectului.

Sean McCormack, preşedintele Ealing Wildlife Group, unul dintre numeroasele grupuri care susţin iniţiativa, a declarat că Paradise Fields, zona unde au fost eliberaţi castorii, este o mică oază de natură care se învecinează cu multe magazine şi cu Greenford.

"Greenford este o zonă cu risc ridicat de inundaţii, iar acest lucru va fi agravat de schimbările climatice. Castorii ar trebui să construiască o serie de baraje şi să creeze zone umede ... acest lucru acţionează ca un burete uriaş."

Castorii sălbatici au fost vânaţi până la dispariţie în Marea Britanie în urmă cu peste 400 de ani pentru carnea şi blănurile lor. În ultimii ani, ei au fost reintroduşi în Devon, în sud-vestul Angliei, iar în 2022 au fost definiţi legal ca specie protejată în Anglia.

În martie 2022, castorii au fost eliberaţi în Enfield, în nordul Londrei, iar luna trecută s-a anunţat că acolo s-a născut un pui de castor, prima naştere de castor în Londra după sute de ani.

Cartierul din Ealing va fi închis publicului timp de o lună, pentru a le da castorilor timp să se acomodeze, dar până la sfârşitul anului zona va fi complet deschisă vizitatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici