Filmul „Dumbo” împlineşte 79 de ani de la debutul pe ecrane

  • Filmul animat „Dumbo” sărbătoreşte astăzi 79 de ani
  • Filmul a fost lansat pe 23 Octombrie 1941 de Walt Disney Productions
  • Pelicula a câştigat Oscar-ul pentru cea mai bună coloană sonoră
656 afișări
Imaginea articolului Filmul „Dumbo” împlineşte 79 de ani de la debutul pe ecrane

Sursa foto: profimedia

Elefantul Dumbo aniversează astăzi 79 de ani. Filmul animat, cu simpaticul elefant urecheat, a fost lansat pe 23 octombrie 1941 de Walt Disney Productions. „Dumbo” este al 4-lea film din seria de filme animate Disney.

Povestea puiului de elefant începe la circ, unde toată lumea îl tachinează din cauză că are urechile prea mari. Împreună cu singurul său prieten, şoricelul Timothy, Dumbo îşi dă seama cât e de special, şi cu puţină magie, devine primul şi singurul elefant zburător. Elefantul îi învaţă pe cei mici, că pot fi mereu la înălţime, dacă îndrăznesc să dea aripi viselor lor.

Pelicula a câştigat Oscar-ul pentru cea mai bună coloană sonoră, şi premiul Festivalului de la Cannes, pentru cel mai bun design de animaţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici