Jurassic World Dominion - T-Rex la o vânătoare eşuată din vina lui Putin, a lui Tom Cruise şi a coronavirusului

Coronavirusul, variola maimuţei, războiul din Ucraina, criza economică din Statele Unite şi Top Gun, printre principalii vinovaţi că iconicul T-Rex a avut o vânătoare eşuată în cel de-al şaselea film al său.

6579 afișări
Imaginea articolului Jurassic World Dominion - T-Rex la o vânătoare eşuată din vina lui Putin, a lui Tom Cruise şi a coronavirusului

Sursa Foto - Jurassic World, Facebook

T-Rex şi velociraptorii au înfulecat doar 55,7 milioane dolari la premiera ultimului film din trilogia Jurassic World 

Popularitatea filmului este afectat de recenziile proaste, transmite Variety.  Este posibil să fie afectat şi de popularitatea în creştere a filmului „Top Gun: Maverick”, semn că majoritatea spectatorilor care acum 7 ani erau copii şi urmăreau cu extaz creaturile Jurasicului refăcute cu grafică 3D, au crescut, s-au maturizat şi au devenit adolescenţii care preferă să urmărească o poveste retro de dragoste, combinată cu curse aeriene, chiar acum în toiul războiului dintre Ucraina (NATO) şi Rusia.

Alţi vinovaţi pentru încasările sub aşteptări ale noului film ar fi coronavirusul şi variola maimuţei care ar fi luat o muşcătură din prada lui T-Rex. 

Cinematografele din China nu mai generează încasările ca-n vremurile pre-pandemice de odinioară. Faptul că şi Rusia a fost izolată pe plan internaţional a contribuit şi mai mult la scăderea masivă a profiturilor. 

Criza economică şi creşterea preţurilor din America şi Europa ar fi alţi factori. 

Totuşi, este de aşteptat  ca noul film cu dinozauri să genereze 125 de milioane de dolari  în cele 4.600 de cinematografe din America de Nord.

„Jurassic World”, care a repornit franciza „Jurassic Park” în 2015, s-a deschis cu o sumă masivă de 208 milioane de dolari şi şi-a încheiat rulajul teatral cu 653 de milioane de dolari în America de Nord şi 1,6 miliarde de dolari la nivel global.

Continuarea sa, „Fallen Kingdom” din 2018, a debutat cu o sumă de 150 de milioane de dolari şi s-a bucurat de 417 de milioane de dolari pe plan intern şi 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial.

Filmul reuneşte pe vedetele originale din „Jurassic Park” ca Sam Neill, Jeff Goldblum şi Laura Dern, alături de Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard, care sunt titularii trilogiei curente. 

Criticii nu au fost amabili  cu„Jurassic World Dominion” care are o evaluare mizerabilă de 34% pe  Rotten Tomatoes. 

Jurassic World Dominion este distribuit de Universal Pictures şi a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 10 iunie 2022,  în IMAX , 4DX ,   RealD 3D  şi Dolby Cinema. 

 

 

Ce se va întâmpla cu franciza în continuare? 

Producătorul filmului recent lansat, Collin Trevorrow, spune că ar putea reporni franciza cu o a treia trilogie în viitorul apropiat. 

"Mă întorc acolo şi refacem Spielberg [...] mult noroc”, transmite regizorull pentru Collider

În 1993, filmul Jurassic Park a făcut istorie prin utilizarea imaginilor generate de computer, care i-au făcut pe dinozauri să arate extrem de reali, iar efectele speciale rămân încă impresionante până în zilele noastre. Spielberg a amestecat inteligent efectele CGI cu modele animatronice, ceea ce a făcut ca experienţa să pară reală şi înfricoşătoare. A devenit rapid filmul cu cele mai mari încasări realizate vreodată, cu peste 900 de milioane de dolari încasări până la sfârşitul rulării sale teatrale,  recordul său fiind depăsit abia în 1998, de producţia fabuloasă a lui James Cameron, Titanic. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici