O.J. Simpson a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani din cauza cancerului

  • Fostul star NFL, O.J. Simpson, cunoscut pentru abilităţile sale atletice şi pentru celebra sa achitare din 1995 în cazul omorurilor fostei sale soţii şi a unui prieten, a murit din cauza cancerului la vârsta de 76 de ani.
  • Anunţul decesului a fost făcut de familia lui Simpson pe contul său oficial X, solicitând respectarea intimităţii şi a compasiunii în această perioadă dificilă.
  • O.J. Simpson a fost înconjurat de copiii şi nepoţii săi în momentul trecerii sale, iar familia sa a cerut discreţie şi înţelegere în această perioadă de tranziţie.
3690 afișări
Imaginea articolului O.J. Simpson a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani din cauza cancerului

Sursa foto: Facebook

O.J. Simpson, fostul star NFL cunoscut atât pentru priceperea sa athletică, cât şi pentru celebra achitare din 1995 în cazul omorurilor fostei sale soţii Nicole Brown Simpson şi a prietenului ei Ron Goldman, a încetat din viaţă din cauza cancerului la vârsta de 76 de ani, conform anunţului făcut de familia sa joi, scrie CNN.

Simpson, câştigătorul trofeului Heisman în 1968, s-a dovedit a fi una dintre cele mai controversate figuri ale sfârşitului secolului al XX-lea după ce a fost acuzat de aceste crime. Deşi un juriu l-a găsit nevinovat într-un proces care a stârnit fascinaţia Americii pentru celebrităţi şi a reamintit de lupta ţării cu problema rasială, Simpson a fost găsit ulterior responsabil într-un proces civil şi condamnat la plata a 33,5 milioane de dolari în despăgubiri.

Aproape toată viaţa, Simpson a fost în centrul atenţiei, atât pe terenul de fotbal, cât şi în afara lui, fiind recunoscut pentru cariera sa atletică remarcabilă şi pentru rolurile sale în publicitate şi divertisment.

În ciuda succeselor sale pe teren, viaţa sa personală a fost marcată de controverse, cu acuzaţii de violenţă domestică şi rapoarte de abuz. Deşi achitat iniţial de acuzaţiile de crimă, Simpson a fost văzut ulterior de majoritatea americanilor drept vinovat. Dincolo de terenul de fotbal şi de procesul său controversat, Simpson a fost o figură emblematică a culturii populare, reuşind să-şi menţină notorietatea chiar şi după detenţie, fiind activ pe Twitter şi implicându-se în discuţii despre fotbal şi politică.

Într-o declaraţie postată pe contul său oficial X, familia sa a confirmat decesul său, afirmând că a murit pe 10 aprilie după o luptă cu cancerul. Familia a cerut respectarea intimităţii şi compasiunea în această perioadă de tranziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici