R. Kelly a fost condamnat la închisoare pentru abuz sexual. Ce sentinţă are de ispăşit

Cântăreţul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual, informează BBC.

901 afișări
Imaginea articolului R. Kelly a fost condamnat la închisoare pentru abuz sexual. Ce sentinţă are de ispăşit

Sursa foto: Profimedia

În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R&B în vârstă de 55 de ani pentru infracţiuni de şantaj şi trafic sexual.

Născut în Chicago, R. Kelly al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly a fost, de asemenea, amendat cu 100.000 de dolari.

În prezent, el se confruntă cu acuzaţii penale separate în alte trei cazuri.

S-a constatat că R. Kelly, cunoscut pentru melodii de succes precum I Believe I Can Fly şi Ignition, s-a folosit de statutul său de celebritate şi de sfera sa de influenţă pentru a abuza sexual femei şi copii timp de două decenii.

La pronunţarea sentinţei de miercuri, judecătorul districtual american Ann Donnelly a declarat că artistul a folosit sexul ca pe o armă, forţându-şi victimele să facă lucruri de nedescris şi lăsându-le cu boli incurabile.

Juraţii de la procesul de şase săptămâni al lui Kelly din Brooklyn au auzit cum acesta a traficat femei între diferite state americane, ajutat de impresari, agenţi de securitate şi alţi membri ai anturajului său.

De asemenea, instanţa a auzit cum R. Kelly a obţinut ilegal documente pentru a se căsători cu cântăreaţa Aaliyah când aceasta avea 15 ani, în 1994, cu şapte ani înainte să moară într-un accident de avion.

Certificatul menţiona vârsta lui Aaliyah ca fiind de 18 ani. Căsătoria a fost anulată câteva luni mai târziu.

Procurorii federali au recomandat ca R. Kelly să fie condamnat la mai mult de 25 de ani de închisoare, având în vedere gravitatea infracţiunilor sale şi „necesitatea de a proteja publicul de alte infracţiuni”, însă avocaţii lui au cerut o pedeapsă de 10 ani, minimul obligatoriu pentru condamnarea sa, sau mai puţin.

Aceştia l-au prezentat pe R. Kelly ca fiind o persoană care a crescut în sărăcie într-o gospodărie plină de violenţă domestică şi care a suferit abuzuri sexuale de la o vârstă fragedă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici