VIDEO La Londra a avut loc primul concert post-izolare, cerut special chiar de Guvernul britanic

  • Guvernul britanic testează apele pentru redeschiderea în siguranţă a sălilor de spectacol
  • Participanţii la concert au avut de respectat reguli stricte pentru a evita răspândirea virusului
  • După spectacol, atât artiştii cât şi spectatorii trebuie să răspundă întrebărilor puse de autorităţi
271 afișări
Imaginea articolului VIDEO La Londra a avut loc primul concert post-izolare, cerut special chiar de Guvernul britanic

La Londra a avut loc primul concert post-izolare, cerut special de Guvern

Artistul britanic Frank Turner, cunoscut pentru că îmbină două stiluri total dferite în muzica sa, punk-ul şi folk-ul, a susţinut un concert în sala Claphman Grand din Londra, unde capacitatea a fost redusă drastic şi distanţarea a fost în prim plan.

Ca să nu fie singur pe scenă, artistul a luat cu el şi cartoane în mărime naturală cu Mr. Bean, Charlie Chaplin şi Marcel Marceu, celebrităţi care nu fac prea mult zgomot.

La o primă încercarea de a vedea cum pot continua evenimentele şi în sezonul rece, spectatorii spun că s-au simţit mai degrabă ca la o operaţiune militară decât la un concert. Ei au fost puşi să ajungă la intrare la ore diferite, în funcţie de sectorul în care au bilet, li s-a luat temperatura şi au fost scanaţi pentru o bună monitorizare pe durata spectacolului.

În sală s-a stat jos, la mese distanţate. Capacitatea clubului a fost redusă de la 1250 de locuri la doar 180, iar în loc de celebrele cozi de la bar, britanicii au primit steguleţe pe care le ridicau în aer de fiecare dată când voiau să comande ceva. Li s-a amintit constant de pe scenă să folosească gelul dezinfectant, să nu se ridice de pe scaune în timpul concertului, şi, sub nicio formă să nu cânte sau să ţipe.

După eveniment, fiecare participant a fost rugat să răspundă prin email la un chestionar, despre ce a funcţionat şi ce nu. Răspunsurile vor ajunge la autorităţi, aşteptate ca până la toamnă să vină cu un set de măsuri clare pentru desfăşurarea spectacolelor în spaţii închise.

Între timp, la noi în ţară, artiştii nu îşi pun speranţe prea mari în autorităţi şi se aşteaptă la un final de an fără spectacole. Tudor Chirilă a spus înainte concertului pe care l-a susţinut cu trupa Vama miercuri seară la Arenele Romane că se aşteaptă ca acesta să fie unul dintre ultimele lui concerte de anul ăsta şi nu crede că din toamnă se vor redeschide cluburile sau alte săli de spectacol.

Tudor Chirilă: Noi suntem conştienţi însă că s-ar putea să fie unul dintre ultimele noastre concerte, nu ştiu cât de probabil e ca-n toamnă să ne-ntoarcem în cluburi, sau în alte spaţii închise.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici