6 din 10 ştiri sunt distribuite pe Facebook fără ca utilizatorii să le citească

Utilizatorii de reţele de socializare distribuie 6 din 10 linkuri (59%) fără să dea click pe ele înainte, arată un studiu al cercetătorilor americani şi francezi, scrie Gândul.

430 afișări
Imaginea articolului 6 din 10 ştiri sunt distribuite pe Facebook fără ca utilizatorii să le citească

6 din 10 ştiri sunt distribuite pe Facebook fără ca utilizatorii să le citească (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Pentru a demonstra acest lucru, canadienii de la Yackler au creat un articol cu titlul ''Cercetătorii spun că un asteroid de mari dimensiuni ar putea lovi Pământul săptămâna viitoare, cauzând extincţii în masă'', informează Gândul.

Articolul s-a viralizat rapid, deşi în al doilea paragraf se menţiona clar: ''Nu este niciun asteroid".

Dar există un studiu care arată că 59% dintre ştirile distribuite pe Facebook nu sunt verificate printr-un click înainte'.

''Oamenii sunt mai dispuşi să share-uiască un articol decât să îl citească, îşi formează foarte rapid o opinie despre un subiect, fără să aprofundeze'', explică cercetătorul Arnaud Legout, care a participat la studiul menţionat mai sus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici