Actorul Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză: Sunt într-o permanentă competiţie cu boala

Actorul Şerban Ionescu, diagnosticat de aproape un an cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe, a declarat într-un interviu pentru emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, că se află într-o permanentă competiţie cu boala.

6052 afișări
Imaginea articolului Actorul Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză: Sunt într-o permanentă competiţie cu boala

Şerban Ionescu (Imagine: Georgescu Filip/Mediafax Foto)

Şerban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Baloteşti, i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Cătălin Măruţă, pentru emisiunea "Happy Hour", materialul fiind difuzat în ediţia de joi.

Astfel, actorul a spus că nu poate să se spele, să mânânce singur şi nici să se ridice şi să umble, considerând că foloseşte doar 1% din el, dar şi-ar dori să se recupereze măcar 40%. De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia, având în permanenţă nevoie de un însoţitor.

"De şase - şapte luni sunt într-o permanentă competiţie cu boala asta. E un musafir neplăcut, am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit", a spus actorul.

Problemele au apărut de fapt în urmă cu un an, când a avut un blocaj de umăr, crezând atunci că este o problemă reumatologică. Timp de cinci luni a urmat un tratament bazat pe un cocktail de antibiotice, alături de o dietă strictă.

Borelia Garini este, potrivit actorului, "boala cu 1.000 de feţe", pentru că în spatele ei se ascund multe alte afecţiuni. Boala atacă membrana neuronală, mielina, afectând astfel muşchii şi alte organe.

Astfel, Şerban Ionescu nu poate merge şi nu-şi poate folosi mâinile, fiind ajutat de mama lui, care are 80 de ani, şi de soţia sa, actriţa Magda Catone, cu care are însă "o relaţie incertă", potrivit spuselor actorului.

"Dar gândesc singur. E şi un mare avantaj şi un mare blestem, pentru că vezi singur cum corabia ta eşuează", a mai declarat el.

Şerban Ionescu a mai declarat în interviu că un domn i-a promis că îl ajută să meargă să se trateze la o clinică specializată în această boală din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat durează foarte mult. Actorul a mai spus că există în lume 38 de tulpini identificate de Borelia şi aproximativ 300 care nu au încă nume.

Totodată, actorul a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicaţiilor bolii. "Moartea e un accident pe care îl aşteptăm din prima zi de când ne naştem", a spus acesta.

Vânătoarea, teatrul şi petrecerile care îi plăceau au devenit "amintiri", i-a mai spus Şerban Ionescu lui Cătălin Măruţă. Pe de altă parte, actorul a mai spus că i-ar plăcea să scrie un roman de dragoste, inspirat din viaţa sa, adică despre un bărbat îndrăgostit de o boală.

Întrebat de Măruţă ce le-ar transmite fanilor săi, de la care a primit sute de mesaje, Şerban Ionescu a spus "Vă iubesc", cu ochii în lacrimi.

Magda Catone a anunţat că pe 26 mai, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, se va juca spectacolul "Dineu cu proşti", care-l avea pe Şerban Ionescu în distribuţie, iar încasările din vânzarea de bilete vor fi folosite pentru tratamentul actorului.

Actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia. Pe lângă spectacolele sale de teatru, Şerban Ionescu a jucat şi în filme, precum "Umilinţă" de Cătălin Apostol (2011), "Website Story" de Dan Chişu (2010) şi "Dincolo de America" de Marius Th. Barna (2008).

Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos. Bolnavii pot paraliza sau rămân cu sechele. Într-un an, la nivel naţional, se înregistrează aproximativ 300 de asemenea cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici