Actriţa americană Lori Loughlin, eliberată pe o cauţine de 1 milion de dolari pentru fraudă vizând admiterea la universităţi de elită

Actriţa americană Lori Loughlin, cunoscută pentru serialul Full House, a fost eliberată pe o cauţine de 1 milion de dolari, transmite BBC.

336 afișări
Imaginea articolului Actriţa americană Lori Loughlin, eliberată pe o cauţine de 1 milion de dolari pentru fraudă vizând admiterea la universităţi de elită

Admiterea la facultate, pe bani grei. Actriţa America Lori Loughlin, eliberată pe o cauţine de 1 milion de dolari

Aceasta a apărut în instanţă miercuri şi i s-a permis să călătorească în Canada pentru un proiect de film. Loughlin şi actriţa Felicity Huffman se numără printre cele 50 de persoane inculpate pentru fraudă vizând admiterea la facultăţi de elită, precum Yale, Stanford şi Georgetown.

Universităţile nu au fost acuzate şi investighează situaţia pe plan intern.

Autorităţile spune că Loughlin şi soţul său, designerul Mossimo Giannulli, au plătit 500.000 de dolari drept mită pentru ca cele două fiice să fie admise la Universitatea din Sudul Californiei (USC). Acestea s-au dat drept recruiţi ai echipei de canotaj.

Părinţii inculpaţi, printre care se numără diverse vedete şi director de companii, au plătit aproape 6.5 milioane de dolari pentru a fenta sistemul de admitere la facultăţile de elită. Părinţii au fost ajutaţi de o companie care a plătit antrenori de top pentru a emite burse pentru sportivi false.

Felicity Huffman a plătit 15.000 de dolari pentru a participa în plagierea unui examen. Actriţa, cunoscută pentru serialul „Neveste disperate”, a fost reţinută de agenţii FBI, aceştia confiscându-i paşaportul.

Actriţa nominalizată la Oscar a fost acuzată de conspiraţie pentru comiterea de fraudă poştală. Aceasta a fost eliberată pe o cauţine de 250.000 de dolari.

Soţul ei, actorul William H. Macy, a acompaniat-o la tribunal, cu toate că acesta nu a fost vizat în investigaţie. Autorităţile presupun că acesta înregistra conversaţiile soţiei sale despre fraudă. Felicity Huffman ar fi fost persoana principală care a trimis numeroase emailuri prin care era organizată plagierea examenului susţinut de fiica sa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici