Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat clădirea Ariane din Paris - FOTO. VIDEO

Francezul Alain Robert, supranumit "Spiderman", celebru pentru escaladările sale spectaculoase din mediul urban, a reuşit să urce, marţi, cu mâinile goale şi fără sisteme de siguranţă, pe faţada clădirii-turn de 36 de etaje Ariane din cartierul de afaceri La Defense din Paris, informează Reuters.

689 afișări
Imaginea articolului Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat clădirea Ariane din Paris - FOTO. VIDEO

Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat clădirea Ariane din cartierul parizian La Défense

Neafectat de temperatura scăzută şi de o prognoză meteorologică nefavorabilă, Alain Robert, în vârstă de 53 de ani, a escaladat - cu mâinile goale, pe care aplicase în prealabil pudră de talc - turnul Ariane din Paris, care are o înălţime de 152 de metri, în mai puţin de 30 de minute.

Potrivit francetvinfo.fr, Alain Robert a realizat această ascensiune în încheierea Festivalului umorului de la Paris.

Mai mulţi poliţişti parizieni l-au aşteptat - de această dată zâmbitori şi cu priviri binevoitoare - pe celebrul cascador francez pe acoperişul clădirii Ariane, înainte de a-l aresta. Poliţiştii i-au lăsat totuşi timpul necesar pentru a răspunde unor întrebări puse de jurnaliştii prezenţi la eveniment.

Vorbind despre importanţa umorului, Alain Robert a spus: "Avem doar o viaţă, trebuie să încercăm să fim zâmbitori".

Alain Robert nu se află însă la prima reuşită de acest fel. În ultimii 20 de ani, cascadorul francez a străbătut întreaga planetă cu o singură ambiţie: să escaladeze cu mâinile libere o serie de clădiri emblematice, cu riscul vieţii sale.

În 2011, în Dubai, Alain Robert a escaladat celebrul Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume (828 de metri). Recent, starul francez a escaladat Turnul Eiffel din Paris, Empire State Building din New York, Petronas Twin Towers (Kuala Lumpur) Taipei 101 din Taipei şi celebrul Cayan Tower din Dubai - cel mai înalt zgârie-nori spiralat din lume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici