American Music Awards 2012: Justin Bieber, marele învingător. Ce alţi artişti au urcat pe podium

Cântăreţul canadian Justin Bieber este marele învingător de la gala American Music Awards (AMA) 2012, unde a câştigat trei trofee, inclusiv cel pentru "artistul anului".

940 afișări
Imaginea articolului American Music Awards 2012: Justin Bieber, marele învingător. Ce alţi artişti au urcat pe podium

Justin Bieber (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Canadianul în vârstă de 18 ani s-a impus în toate cele trei categorii la care a fost nominalizat, obţinând inclusiv cel mai important trofeu al galei - "artistul anului" -, în faţa unor nume consacrate precum Rihanna, Kathy Perry, Maroon 5 şi Drake, informează Reuters.

Justin Bieber, care s-a impus la alte două categorii - "artistul pop/ rock preferat" şi "albumul pop/ rock preferat ("Believe") -, a şi urcat pe scenă pentru a interpreta o versiune acustică a celui mai recent single al său, "As Long As You Love Me", şi apoi, în duet cu Nicki Minaj, piesa "Beauty and a Beat".

Nominalizările de la American Music Awards au fost stabilite prin voturile fanilor, exprimate online.

Cântăreaţa de R&B Rihanna, în vârstă de 24 de ani, şi cântăreaţa de muzică rap Nicki Minaj, în vârstă de 29 de ani, primiseră cele mai multe nominalizări, respectiv câte patru.

Nicki Minaj s-a impus la categoria "artistul rap/ hip-hop preferat" şi "album rap/ hip-hop al anului", cu materialul discografic "Pink Friday: Roman Reloaded". Cântăreaţa americană, renumită pentru ţinutele ei extravagante, a interpretat cel mai recent single al ei, "Freedom".

Rihanna a primit şi ea un trofeu, la categoria "albumul soul & R&B preferat", cu materialul discografic "Talk That Talk". Cântăreaţa nu a fost prezentă la gală, întrucât se afla duminică seară la Berlin, unde a susţinut unul dintre cele şapte concerte pe care le are programate într-un turneu original de promovare a noului ei album de studio, "Unapologetic": şapte show-uri, în şapte zile, în şapte ţări.

Cântăreaţa canadiană Carly Rae Jepsen, în vârstă de 26 de ani, s-a impus la categoria "artistul debutant al anului", devansând în preferinţele publicului grupul One Direction, artistul australian Gotye, trupa indie-pop Fun şi rapperul J. Cole. Ea a interpretat piesa care i-a adus celebritatea, hitul din această vară, "Call Me Maybe".

Grupurile britanice One Direction, care primise trei nominalizări şi The Wanted, care avea o nominalizare, s-au întors acasă cu mâinile goale, pierzând trofeul decernat la categoria "trupa pop/rock preferată" în faţa mult mai cunoscutului grup american Maroon 5.

DJ-ul francez David Guetta a câştigat primul său American Music Award la categoria "muzică electronică/ dance".

Katy Perry a fost desemnată "artista pop/ rock preferată", Shakira s-a impus la categoria "artista latino preferată", iar Beyonce a fost votată "artista soul preferată". Niciuna dintre cele trei cântăreţe nu a fost prezentă la gala AMA 2012.

Cea de-a 40-a gală American Music Awards a avut loc duminică seară, la Nokia Theatre din Los Angeles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici