Amy Winehouse - subiectul unei expoziţii de fotografie, la Londra

Amy Winehouse este subiectul unei expoziţii de fotografie care s-a deschis recent la Londra şi care o prezintă pe cântăreaţa care a decedat la vârsta de 27 de ani în ipostaze insolite, necunoscute publicului până în prezent.

179 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse - subiectul unei expoziţii de fotografie, la Londra

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

La doi ani după moartea lui Winehouse, fotografiile din arhiva personală a artistei sunt prezentate în cadrul unei expoziţii - "Amy Winehouse: A Family Portrait" - ce este deschisă la Londra până pe 15 septembrie.

Piesele ce fac parte din expoziţie - fotografii, haine, obiecte personale - au fost adunate de fratele mai mare al artistei, care le-a şi completat pe acestea cu poveşti emoţionante. Astfel, publicul poate afla că artistei îi plăcea, în copilărie, să citească cărţi cu Snoopy, care a fost prima chitară a acesteia, "cu siguranţă cel mai prost instrument conceput vreodată", şi care au fost discurile ei de jazz preferate.

În întregul său, expoziţia face portretul unei mari artiste, care a primit şase premii Grammy, cinci pentru albumul său "Back to Black", lansat în 2006, şi unul postum, pentru duoul format cu Tony Bennett.

După ani de luptă cu dependenţa de droguri, Amy Winehouse a fost găsită moartă în apartamentul său din Londra, pe 23 iulie 2011. Dar niciun aspect al expoziţiei nu face referire la aceste momente negre, ci se concentrează asupra evenimentelor fericite din viaţa acesteia.

"Nu este un sanctuar în memoria ei", a scris Alex Winehouse, în deschiderea expoziţiei. "Sunt câteva instantanee din viaţa unei tinere care, în sinea sa, era o tânără evreică din nordul Londrei, cu un imens talent", a spus el.

Expoziţia este deschisă la Jewish Museum din Londra. Curatoarea expoziţiei, Elizabeth Selby, a spus că Amy Winehouse şi familia sa nu erau practicanţi, dar erau foarte ataşaţi de cultura evreiască.

"Pentru mine, a fi evreică înseamnă să fiu împreună cu cei dragi, să fim o familie", a spus, la un moment dat, Amy Winehouse. De altfel, printre fotografiile expuse se numără şi instantanee de la mesele de familie.

Multe dintre fotografiile personale ale lui Winehouse au fost păstrate într-o valiză care este şi ea inclusă în expoziţie. De altfel, artista a privit acele fotografii alături de tatăl său, Mick, cu câteva zile înainte de a muri.

Hotărârea lui Winehouse de a fi celebră se vede din notiţele sale de pe foaia de înscriere la şcoală, când avea 14 ani: "Vreau să fiu celebră, să fiu pe scenă. Este ambiţia vieţii mele", a scris adolescenta Amy Winehouse. "Vreau ca oamenii să uite de greutăţi când îmi ascultă vocea", a completat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici