Angelina Jolie va juca în "Orient Express", regizat de Kenneth Branagh, după romanul Agathei Christie

Actriţa americană Angelina Jolie ar putea juca în adaptarea cinematografică a romanului Agathei Christie, "Orient Express", într-un rol făcut faimos de Lauren Bacall în filmul regizat de Sidney Lumet în 1974, noul film fiind regizat de Kenneth Branagh, care va juca rolul detectivului Hercule Poirot.

942 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie va juca în "Orient Express", regizat de Kenneth Branagh, după romanul Agathei Christie

Angelina Jolie va juca în "Orient Express", regizat de Kenneth Branagh, după romanul Agathei Christie (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Filmul ar fi un remake al celui din anii ’70 şi ar urma să fie regizat de regizorul şi actorul irlandez Kenneth Branagh.

Pelicula lui Branagh, precum şi cea a lui Sidney Lumet, se bazează pe romanul de mistere al Agathei Christie din 1934 care de învârte în jurul detectivului Hercule Poirot şi a eforturilor sale de a rezolva iţele unui caz de crimă petrecut la bordul faimosului tren.

Branagh va juca rolul lui Poirot, interpretat de Albert Finney în adaptarea lui Lumet. Potrivit The Hollywood Reporter, Jolie poartă discuţii pentru a obţine rolul lui Harriet Hubbard, unul dintre pasagerii trenului considerat a fi suspect în cazul de crimă.

Restul actorilor va fi anunţat - dar se crede că va fi vorba numai de vedete. În afara rolurilor lui Finney şi Bacall din filmul original, filmul lui Lumet îi mai avea în distribuţie pe Ingrid Bergman şi Sean Connery. Filmările vor începe în noiembrie, în locuri precum Londra şi Malta. Scenaristul filmului „Green Lantern”, Michael Green, va scrie scenariul lungmetrajului.

Jolie a apărut pe marele ecran intermitent în ultimul timp, şi a sugerat că ar dori să rămână în spatele ecranului, pentru a deveni regizor. Anul trecut, Jolie a regizat, alături de soţul său Brad Pitt, drama experimental-relaţională „By the Sea”. În curând, aceasta ar putea să joace din nou în sequel-ul filmului Disney „Maleficent”, care a avut încasări uriaşe în box office-ul anului 2014.

Jolie a mai lucrat în ultimul timp la mult-aşteptatul documentar Netflix, „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, bazat pe cartea de memorii din anul 2000 a autorului şi militantului pentru drepturile omului din Cambodgia, Loung Ung.

Fox va lansa filmul lui Branagh asupra crimei din Orient Express, pe 22 noiembrie 2017, în timpul sezonului pentru premiile Oscar.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted", "Kung Fu Panda" şi "Maleficent".

Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria "cel mai bun film străin". Al doilea lungmetraj regizat de actriţa americană, "De neînvins/ Unbroken", a fost inclus pe prestigioasa listă a celor mai bune zece pelicule ale anului 2014 întocmită de Institutul de Film American (American Film Institute/ AFI).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici