Angelina Jolie va primi un Oscar onorific

Sezonul premiilor Oscar a debutat joi, după ce Academia de film americană a anunţat că actorii Angelina Jolie, Angela Lansbury, Steve Martin şi designerul de costume italian Piero Tosi vor fi recompensaţi cu trofee onorifice - Governors Awards.

437 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie va primi un Oscar onorific

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste Governors Awards sunt statuete Oscar decernate acelor persoane din lumea filmului care au avut o contribuţie considerabilă la dezvoltarea industriei cinematografice, prin intermediul activităţilor lor. Aceste trofee onorifice vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Hollywood, pe 16 noiembrie.

Angelina Jolie, în vârstă de 38 de ani, este cea mai tânără dintre cei patru artişti menţionaţi şi va fi premiată pentru întreaga ei carieră din cinematografie - care include un Oscar pentru rolul secundar din filmul "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted" (1999), debutul ei regizoral "In the Land of Blood and Honey" (2011) - şi pentru implicarea ei în acţiuni de caritate.

Actorul Steve Martin, în vârstă de 68 de ani, a prezentat de trei ori ceremonia de decernare a premiilor Oscar şi are în spate o carieră impresionantă în domeniul filmelor de comedie, remarcându-se în pelicule precum "O invenţie de milioane/ The Jerk" (1979), seria "Pantera Roz/ The Pink Panther" şi "Fata de la magazin/ Shopgirl" (2005). Deşi are o carieră de peste 60 de ani în cinema, Steve Martin nu a primit niciodată o nominalizare la premiile Oscar.

Angela Lansbury, în vârstă de 87 de ani, a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele "Lumina de gaz/ Gaslight" (1944), "The Picture of Dorian Gray" (1945) şi "Candidatul manchurian/ The Manchurian Candidate" (1962). Ea este totodată cunoscută în lumea întreagă pentru rolul romancierei pasionate de intrigi poliţiste Jessica Fletcher din serialul de televiziune "Verdict Crimă/ Murder, She Wrote".

De cinci ori nominalizat la Oscar, designerul de costume Piero Tosi, în vârstă de 86 de ani, a devenit apreciat în industria filmului după ce a lucrat cu regizorul italian Luchino Visconti la filme precum "Nopţi albe" (1957), "Ghepardul" (1963) şi "Moarte la Veneţia" (1971).

Governors Awards sunt înmânate înaintea premiilor Oscar decernate de Academia de film americană, gală care va închide sezonul trofeelor de la Hollywood, pe 2 martie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici