Angelina Jolie vrea să viziteze o tabără de refugiaţi de la graniţa siriano-turcă

Actriţa americană Angelina Jolie, ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), doreşte să viziteze o tabără de refugiaţi sirieni de la frontiera turcă, a declarat o sursă din diplomaţia turcă.

268 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie vrea să viziteze o tabără de refugiaţi de la graniţa siriano-turcă

Angelina Jolie vrea să viziteze o tabără de refugiaţi de la graniţa siriano-turcă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul turc al Afacerilor Externe "este pe cale de a evalua şi a examina această cerere", a precizat pentru AFP această sursă, sub protecţia anonimatului.

Turcia se confruntă cu un aflux de refugiaţi sirieni, care fug din calea violentelor represiuni ce au loc în ţara lor. Marţi, numărul acestora se ridica la 8.538 în corturile instalate de filiala turcă a Semilunii Roşii în provincia Hatay.

Din 15 martie, peste 1.200 de opozanţi au murit şi alţi 10.000 au fost arestaţi în Siria, potrivit unor ONG-uri internaţionale.

Actriţa americană a efectuat în luna aprilie o vizită surpriză la frontiera tunisiano-libiană, pentru a se întâlni cu refugiaţii din Libia.

La începutul lunii martie, Angelina Jolie a efectuat o vizită de două zile în Afganistan, pentru a se întâlni şi discuta cu refugiaţii afgani care s-au întors în ţara lor natală.

Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

Angelina Jolie şi partenerul ei de viaţă, actorul american Brad Pitt, susţin numeroase proiecte umanitare, ei donând, la începutul anului trecut, un milion de dolari organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), după cutremurul din Haiti din 12 ianuarie 2010, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele două Americi, dar şi 75.000 de dolari pentru construirea unei şcoli pentru fete în Afganistan.

De asemenea, la începutul lunii septembrie 2010, cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor din Pakistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici