Aretha Franklin lansează un album de coveruri pe 21 octombrie

Cântăreaţa americană Aretha Franklin va lansa pe 21 octombrie un album de coveruri, "Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics", iar primul single lansat de pe noul material discografic este piesa "Rolling in the Deep" a cântăreţei britanice Adele.

95 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin lansează un album de coveruri pe 21 octombrie

Aretha Franklin lansează un album de coveruri pe 21 octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aretha Franklin, în vârstă de 72 de ani, a anunţat lansarea pe 21 octombrie a noului material discografic, primul după albumul "Aretha: A Woman Falling Out of Love", din 2011, care a fost un eşec din punct de vedere comercial, informează theguardian.com.

Primul extras pe single de pe noul album este hitul britanicei Adele "Rolling in the Deep", reinterpretat de Aretha Franklin, alături de piese ale unor dive ale muzicii ca Barbra Steisand, Etta James, Gloria Gaynor şi Sinéad O'Connor. Printre melodiile pe care Franklin şi-a pus amprenta pe noul disc se numără "At Last", "I Will Survive", "Nothing Compares 2 U" şi hitul americancei Alicia Keys "No one".

De asemenea, o serie de cântece celebre ale ultimelor decenii au fost reorchestrate şi mixate, de exemplu "I'm Every Woman" al lui Chaka Khan, care se contopeşte în piesa "Respect" a Arethei Franklin, şi "Rolling Into Deep" care spre final se transformă în "Ain't No Mountain High Enough".

Printre piesele înregistrate de cântăreaţa americană pentru acest album se mai află şi coveruri după "Midnight", al Gladys Knight & the Pips, "People", al Barbrei Streisand, "Last Dance", al Donnei Summer, şi "What's Love Got To Do With It", al Tinei Turner.

Noul album a fost realizat de artista americană în colaborare cu producătorul Clive Davis, cu care nu a mai lucrat din 1998, când a lansat discul "A Rose is Still a Rose", cel mai de succes album al său din anii 1990.

Pentru unele piese de pe noul album, Aretha Franklin a colaborat şi cu muzicienii Babyface şi André 3000.

"Nu veţi fi dezamăgiţi", a declarat Franklin în iunie, într-un interviu pentru revista Billboard. "Vă vom oferi pe acest album exact lucrurile la care vă aşteptaţi, dar şi lucruri la care nu vă aşteptaţi", a spus atunci legendara artistă americană.

Aretha Franklin, celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii. Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "premiul Aretha".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici