Arturo Sandoval, dublu laureat la gala Latin Grammy 2012

Muzicianul cubanez Arturo Sandoval a fost recompensat cu două premii importante la cea de-a 13-a gală Latin Grammy Awards, ce a avut loc joi seară, în sala House of Blues a hotelului Mandalay Bay din Las Vegas.

188 afișări
Imaginea articolului Arturo Sandoval, dublu laureat la gala Latin Grammy 2012

Arturo Sandoval, dublu laureat la gala Latin Grammy 2012

Peste 30 de trofee au fost decernate în cadrul acestei gale, care premiază o varietate de genuri din muzica latino. Unul dintre marii câştigători ai galei a fost trompetistul cubanez de jazz, pianistul şi compozitorul Arturo Sandoval, care s-a impus la categoriile "cel mai bun album de latin jazz" ("Dear Diz - Every Day I Think of You") şi "cel mai bun album de tango" ("Tango - Como Yo Te Siento"), informează hollywoodreporter.com.

Cântăreţul şi compozitorul brazilian Caetano Veloso a fost desemnat "persoana anului" la această gală.

Cea de-a 13-a gală anuală a premiilor Latin Grammy s-a deschis cu o baladă interpretată de cântăreţul peruan Gian Marco Zignano şi de cântăreţul cubanez Amaury Gutierez. Gian Marco Zignano s-a declarat extrem de surprins în momentul în care unul dintre prezentatorii galei l-a anunţat drept câştigător la categoria "cel mai bun album al unui cântăreţ sau compozitor", pentru materialul său discografic "20 Años".

Cântăreaţa mexicană Carla Morrison, una dintre cele mai premiate artiste indie-pop din 2012, s-a impus la categoria "cel mai bun cântec alternativ" pentru piesa ei emoţionantă "Déjenme Llorar (Let Me Cry)", un cântec despre despărţirea de un fost iubit, care a ajutat-o pe artistă să devină o adevărată "senzaţie" pe YouTube.

Un alt câştigător a fost muzicianul dominican Juan Luis Guerra, recompensat la categoria "producătorul muzical al anului".

Cel mai bun cântec mexican regional a fost desemnat "El Mejor Perfume", compus de Carlos Monroy şi Adrian Pieragostino. Cel mai bun album de banda a revenit grupului La Arrolladora Banda el Limon de Rene Camacho pentru materialul discografic "Irreversible....2012", iar cel mai bun album de muzică salsa a fost desemnat "Soy y Sere", lansat de Luis Enrique.

La categoria "cel mai bun album pop/ rock" a fost desemnat "Porfiado" al grupului El Cuarteto De Nos, "cel mai bun album rock" a revenit grupului mexican Molotov pentru "Desde Rusia Con Amor", iar "cel mai bun album urban" a fost ales "MTO2 New Generation" al muzicianului Don Omar.

La categoria "cel mai bun album de muzică creştină" s-a impus "25 Concierto Commemorativo", de Marcos Witt, iar la categoria "cel mai bun album flamenco" a triumfat Paco De Lucia cu materialul discografic "En Vivo Conciertos España 2010".

Cel mai bun album de muzică braziliană pop contemporană a fost desemnat " Músicas Para Churrasco Vol. 1", de Seu Jorge, iar cel mai bun de rock brazilian a fost ales materialul "Celebração & Sacrifício" al trupei Beto Lee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici