ASCULTĂ SMART RADIO | Massive Attack anunţă un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon

Massive Attack anunţă că va susţine un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon, anul viitor, la Liverpool, în Marea Britanie, arată Smart Radio, care difuzează piesele trupei britanice.

72 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Massive Attack anunţă un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon

ASCULTĂ SMART RADIO | Massive Attack anunţă un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon

Spectacolul, care va avea loc în vara anului viitor, va fi realizat în sprijinul proiectului Tyndall Center for Climate Change Research, la care cei doi membri ai trupei s-au afliliat săptămâna trecută, potrivit Liverpool Express.

În cadrul acestui proiect, muzicienii originari din Bristol vor colabora cu un grup de cercetători de la Universitatea din Manchester pentru a calcula emisiile de carbon ale trupei în perioada în care se află în turneu.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester vor analiza toate datele oferite de trupă pentru a stabili ce cantitate de CO2 generează muzicienii în funcţie de deplasările pe care le fac în turnee, de producţia concertelor, dar şi de locurile în care cântă.

Obiectivul este de a oferi informaţii şi îndrumări pentru industria muzicală în general, astfel încât impactul negativ asupra mediului să poată fi redus, având în vedere urgenţele climatice în creştere.

Trupa Massive Attack a luat naştere la Bristol, cu 30 de ani în urmă, şi este considerată un pionier al genului trip hop şi inovatoare a muzicii electronice. Massive Attack a fost recompensată, printre altele, cu premii la galele MTV Music Awards şi Q Awards, a înregistrat cinci albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 11 milioane de exemplare, şi a avut numeroase colaborări cu nume importante ale industriei muzicale, precum Madonna, Sinead O'Connor, Neneh Cherry, Portishead, Tricky şi Young Fathers.

Piesele interpretate de muzicienii britanici se regăsesc în playlistul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici